Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 16.4.2. Міжнародний жіночий день

Свято, запропоноване комуністкою Кларою Цеткін, виявилося настільки життєздатним, що пережило падіння соціалізму. Низка постсоціалістичних країн пробували від нього відмовитися, але змушені були згодом до нього повернутись. Прикладом може слугувати Туркменістан. Перший президент цієї країни свято скасував, а другий - його відновив. Колись невідомий автор з нагоди цього свята склав віршик, у якому були і такі слова:

"Восьмое марта близко, близко,

А покупать подарки лень.

Не подведи хоть ты... -

В Международный женский день!"

Автор цієї книжки спеціально не зазначив одне важливе слово і сподівається, що його відгадають читачі. Зазначимо, що того у жінок немає, але їм воно ніяк не шкодить.

З нагоди Міжнародного жіночого дня в офісі обов'язково слід влаштовувати свято та привітати з ним жінок - колег.

Що ж подарувати? Ще ніхто у світі не помилявся, якщо дарував жінкам квіти, а дітям - морозиво. Всі без винятку жінки люблять отримувати у подарунок квіти. Мільйон червоних троянд любить не лише Алла Борисівна Пугачова. Їх любить і

Надія миколаївна Чорнуха - директор Інституту міжнародних відносин і лінгвістики Міжрегіональної Академії управління персоналом. Вона - безпосередній начальник автора цієї книжки.

Це закладено на генетичному рівні. Якщо квітів здається замало, то можна подумати над тим, що слід подарувати, окрім квітів.

Якщо босом є жінка, то економити на подарунку недоречно. Подарунок від колективу має бути яскравим, солідним і в той же час таким, який змусить начальницю відчути що вона прекрасна і чарівна жінка - начальниця. Жінці - начальниці доречно дарувати бізнес- аксесуари (наприклад, електронний перекладач, мобільний телефон з логотипом відомого кутюр'є, портмоне або візитівницю). Зустрічаються поміж частини людства й опоненти щодо бізнес - аксесуарів, як подарунку на Міжнародний жіночий день.

Можна подарувати статуетку із зображенням знака зодіаку. Жінки схильні до астрології. Якщо начальниця полюбляє старовину, подарунок для неї можна придбати в ювелірній крамниці.

Жінкам - колегам не рекомендують дарувати побутові електроприлади та кухонні речі. Навіть якщо ці товари є елітними. Хай про них потурбується її сім'я. Практика свідчить, що саме так воно й відбувається.

Досить доречними вважаються такі подарунки:

живі рослини в оригінальних горщиках;

сувеніри;

листівки;

чашки;

скриньки;

фотоальбоми.

Чоловікам доречно утриматися від придбання косметики. Не потрібно влізати у чужу справу. Слід уникати предметів, які можуть асоціюватися з хворобою чи невдачею. Негативну реакцію (хай і приховану) може викликати, наприклад, розкішний браслет з вмонтованим електронним приладом для вимірювання артеріального тиску. Слід бути надзвичайно обережними і тактичними з подарунками гуморного змісту. Не можна нехтувати і забобонами. Наприклад, носові хустинки асоціюються зі сльозами, гострі предмети - зі сварками. Не дарують дзеркала. До переліку небажаних подарунків можна ще зарахувати значки на шпильці, заколки, подарункову холодну зброю без піхов.

Знавці жіночих душ (а також і тіла) рекомендують влаштовувати фуршет для жінок - колег. Невелика "галявина", накрита в обідню перерву, залишить приємні згадки про святкування.

Накривати галявину наприкінці дня не рекомендують. Не кожна жінка погодиться залишитися в такий день на роботі. Навіть якщо знає, що на неї очікують поздоровлення.

Підготовку до свята не слід відкладати на останній день. Все потрібно робити вчасно. Якщо відкладати наприкінець, то виявиться, що не залишилося ні часу, ні сил на придбання оригінальних подарунків чи створення вдалого сценарію для святкування свята 8 Березня.

16.4.3. День сміху
16.4.4. Вечірка флірта
Розділ 17. Бізнес
17.1. Створення фірми
17.1.1. Реєстрація
17.1.2. Оподаткування
17.1.3. Печатка і рахунок
17.2. Початок бізнесу
17.2.1. Правила і поради для початківців
17.2.2. Досвід - запорука бізнесу
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru