Психологія сексуальності - Діденко С.В. - Чоловіча мастурбація

Майже завжди чоловіки вдаються до стимуляції пеніса, перехоплюючи його долонею, здійснюючи вздовж нього рухи рукою аж до досягнення оргазму. Найзвичнішими є рухи в межах стовбура пеніса з торканнями верхнього краю шкірки над головкою і вінцем з нижнього боку, де з'єднуються головка і стовбур. Тиск на статевий член, кількість пальців, що його охоплюють, швидкість та діапазон рухів бувають різними. Чоловіки, які були обрізані, стимулюють головку пеніса, стискаючи її чи потираючи всю її поверхню. Із наближенням оргазму рухи і тертя стають швидшими, а в момент еякуляції уповільнюються чи зупиняються, що сильно відрізняється від поведінки жінок, які під час оргазму продовжують стимулювати клітор.

За ручної мастурбації багато чоловіків час від часу стимулює статевий член обома руками чи користується вільною рукою, щоб пестити мошонку або анальну зону. Деякі з них вводять в анальний отвір палець або якийсь інший предмет. Чоловіки можуть нанести собі на руки спеціальне мастильне желе чи крем для посилення сексуальних відчуттів. Багатьом подобається терти пеніс об рушник, подушку, постіль чи інші предмети.

У спеціальних магазинах продають допоміжні засоби для чоловічої мастурбації: гумові муфти, куди можна вводити статевий член; штучну піхву з пластику, часто з імітацією зовнішніх статевих ознак; надувну ляльку людського зросту з муфтами, вбудованими у місцях, які відповідають піхві, роту чи/та анусу. Деякі чоловіки, які вважають, що статеве задоволення можна викликати болем, отримують насолоду, вводячи якісь предмети в сечовипускний канал. Однак така практика може спричинити інфікування чи пошкодження уретри.

Жіноча мастурбація

Для багатьох жінок мастурбація е одним із способів познайомитися з власними реакціями на сексуальні стимули, навчитися досягати оргазму. Як стверджують В.-Х. Мастере та В. Джонсон, із кількох сотень жінок вони не виявили двох, які займалися б мастурбацією абсолютно однаково. Лише деякі з них застосовували пряму стимуляцію головки клітора, чутливої до тривалого прямого подразнення. Жінки, що стимулюють клітор, обмежуються м'якими погладжуваннями його стрижня. Жінка-правша зазвичай маніпулює з правим його боком, жінка-лівша - з лівим. Поширенішим способом мастурбації в жінок є маніпуляції з усією лобковою зоною, що дає змогу не так прямо стимулювати клітор. Часто піддаються стимуляції малі статеві губи, інші прилеглі до клітора ділянки тіла. Відразу після оргазму головка клітора є особливо чутливою до дотиків, тому більшість жінок уникає їх.

Звичним для мастурбації є використання рук, однак багато жінок знаходить інші способи для стимуляції своїх геніталій. Типовий спосіб - тертя малими статевими губами чи іншими частинами вульви об подушку, постіль, круглу дверну ручку чи інші предмети. Під час мастурбації жінки можуть вводити у піхву палець чи інший довгастий предмет, користуватися електровібраторами чи гнучкими пластиковими приладами, що імітують ерегований статевий член. Деякі жінки викликають статеве збудження й оргазм скороченням м'язів тазової зони, стискаючи ноги та напружуючи прес. Інші схрещують ноги, ритмічно стимулюють піхву, напружуючи і розслабляючи стегнові м'язи. Іноді вони пускають потік теплої води по статевих органах, особливо по клітору.

Під час мастурбації можливе стимулювання інших частин тіла. Звичайною є стимуляція грудей, сосків, іноді - погладжування анальної зони. Вибір способу індивідуальний, жоден з них не є універсальним. Важливо дотримуватися при мастурбації чистоти, не вводити в піхву предмети з гострими краями та кінцями або з жорсткою поверхнею, не занести бактерій з анальної зони до генітальної, не спричинити інфекції.

У спокійних умовах жінка під час мастурбації має змогу пізнати себе, свої чутливі точки, навчитися доводити себе до оргазму. Для чоловіків мастурбація має значення як секс-терапія. За методиками В.-Х. Мастерса та В. Джонсон чоловіки вчаться стримувати мимовільне сім'явиверження, контролювати процеси збудження.

Жіноча мастурбація
Сексуальні ексцеси як сексуальний феномен
Умовно-фізіологічний ритм як сексуальний феномен
Сексуальна абстиненція як сексуальний феномен
4.5. Нетипова сексуальна поведінка
Патологічний аутоеротизм
Оралізм
Аналізм
Гомосексуалізм
4.6. Сексуальні девіації
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru