Країнознавство - Мальська М.П. - Курорти Карнатаки

Штат Керала розташований на південно-східнім узбережжі Індії. Це є найбільш ідилічний індійський штат, його також називають "Особиста країна Бога". Водоспади, густі тропічні джунглі, екзотичні тварини, прадавні монументи, фестивалі й національні свята - усе це створює особливий колорит. Туристів приваблює м'який клімат, довга берегова лінія із чудовими пляжами, смарагдова зелень чайних плантацій, широкі можливості для аюрведичного лікування, екзотична кухня. Клімат тропічний, м'який і рівний, "високий сезон" на курорті продовжується із грудня по квітень.

Ковалам - природна бухта, ідеальна для каякинга, плавання, серфінгу й катання на водних лижах. Прибережні води чисті і спокійні, у багатьох місцях вздовж узбережжя тягнуться невеликі коралові рифи. Ковалам відомий як популярний йогічний і оздоровчий центр. Гостям пропонують аюрведичний масаж, масаж з ароматичними маслами, дають уроки медитації.

У Марарі найкраще приїжджати тим, хто шукає максимального спокою та самоти. Тут можна одночасно насолоджуватись синіми водами моря й фантастичними пейзажами внутрішньої частини штату. На пляжі побудований новий готель "The Marari Beach", вирішений у стилі місцевого поселення і обладнаний відповідно до новітніх вимог.

Алаппузу часто називають Венецією Сходу. Пляж популярний як місце релаксації, Місцевий пірс нараховує 140 років історії. Місцевість дуже мальовнича: лагуни, сонні озера, безліч прісних річечок. Пляж піщаний, на одному кінці ростуть густі пальмові зарості. Тут розташований старий маяк і розважальний парк Виджая Бич.

Курорти Махараштри

Махараштра - третій по величині індійський штат з столицею Мумбай (Бомбей). За чотири століття панування Ост-індскої кампанії Мумбай набрав характерні європейські риси - незвичайну готичну архітектуру громадських і житлових будинків, християнські собори, стрункі хмарочоси уздовж затоки, парки, гольф-клуби, музеї, ресторани та кав'ярні. Тут знаходиться індійська "фабрика мрій" Боллівуд. У Мумбаї збереглися й прадавні визначні пам'ятки: Елефантові острови з печерними храмами V-го. століття, острівець із меморіалом святого Хаджі Алі XIV-го. століття, буддійські й кришнаітскі храми, мечеті.

Пляжі штату простягнулися на 530км уздовж узбережжя Аравійського моря й відомі найспокійнішими водами в Індії. Завдяки цьому вони ідеальні для сімейного відпочинку. Джуху - один з найбільших і популярних пляжів штату, який розташований в 18км від центру Мумбаі. Тут також часто знімаються індійські фільми.

Маріна драйв - це променад між кам'яними джунглями Мумбаі й зеленими схилами Малабарского пагорба. Його також називають Намистом Королеви тому, що по вечорах він увесь освітлений величезними вуличними ліхтарями. Звідси відкривається чудовий вид на море природний заповідник - парк Камала Неру. Найцікавіші картини на пляжі можна спостерігати під час фестивалю, присвяченому слоноголовому богові Га-неші. Величезні статуї Ганеші заносяться тоді у воду із пляжу Човпатті.

Курорти Тамілнаду

Східне узбережжя Індії відомо курортами на південному сході близько Ченная. У цих місцях, що омиваються теплими, майже гарячими водами Бенгальської затоки, можна не тільки відпочити на пляжі, відвідати крокодилячі ферми й парки розваг для дорослих і дітей, але й познайомитися з деякими унікальними архітектурними та історичними пам'ятками Індії. В Тамилнаді налічується більш 30 000 храмів, за що штат одержав ім'я "Земля храмів".

У Тамилнаді розташований найдовший пляж в Індії і другий по довжині у світі - пляж Маріна. Пляж Маріна має 12км. золотого піску, чисте море, це відмінне місце для серфінгу. Це одне з найпопулярніших місць для спостереження за розкішними заходами й сходами сонця. Неподалік побудований акваріум з колекцією екзотичних тропічних морських і прісноводних риб. На всіх пляжах відпочиваючим пропонують на прокат моторні човни, вітрильні яхти та катамарани.

Пляж Ковелонг, що розташований в 40км. від міста Ченнаі, столиці штату, пропонує мандрівникам приємну самотність, що порушується лише поодинокими рибальськими човнами. Крім того, Ковелонг - це єдиний п'ятизірковий курорт у штаті. На пляжі збереглися руїни голландського форту, а також залишки прадавнього порту. Ще одна визначна пам'ятка району - система каналів між Аллеппи й Ковелонгом. Екскурсії по каналам проводяться на традиційних індійських човнах, що пливуть по воді між мальовничих пальмових гаїв, рисових плантацій і десятків храмів.

Курорти Гуджарата

Один із кращих курортів країни, Ахмедпур Мандві пропонує гостям практично всі види відпочинку: від ледачого загоряння на березі до активних водних видів спорту. Пісок білий, вода блакитна й прозора, ідеальна для плавання. Уздовж берега розкидано кілька мальовничих рибальських селищ. Місцеві готелі розташовані в розкішних садах і пальмових гаях і славляться відмінним обслуговуванням і прекрасною кухнею, з перевагою блюд зі свіжих морепродуктів.

Пляж на острові Диу розташований через міст від пляжу Ахмедпур Мандви. Диу - справжній сюрприз для тих, хто приїжджає сюди, відвідавши інші пляжі штату. Хоча він знаходиться у декількох хвилинах їзди від узбережжя, тут панує атмосфера справжнього середземноморського острова з архітектурою, що залишилась із часів португальської колонізації.

Курорти Карнатаки

Карнатака - штат із субтропічним кліматом. Узбережжя штату складається із затінених пальмовими лісами мальовничих пляжів, що омиваються водами Аравійського моря. Загальна довжина узбережжя 320км.

Столиця штату Мангалор - велике портове місто з вузькими тінистими вуличками, мальовничою рослинністю та архітектурою. Місто оточує кілька прекрасних пляжів. В 15км. від Мангалора лежить піщаний пляж Сураткал. На скелі над пляжем є індуїстський храм. Уллал - пляж в 5км від міста. Сріблясті піски і чудові заходи сонця роблять його дуже популярним серед відпочиваючих. Для туристів на пляжі побудовані котеджі з басейнами. У місті й околицях розташовані прадавні храми із бронзовими скульптурами богів, а також церкви й мечеті. В 12км від міста розташований парк Пиликула Нисагардхама, де проводяться сафарі, орендуються човни, розташовані міні-акваріум та науковий центр.

Карвар - піщаний пляж, з пальмовим гаєм, по якому дуже приємно гуляти. Карвар надихнув великого індійського поета Рабиндраната Тагора на його першу п'єсу. З пляжу відкривається прекрасний вид на кілька маленьких острівців, відвідати які можна на човнах. Визначні пам'ятки -форт на пагорбі Садашивгад, храм Дурга, унікальна Октагональна церква й храм Венкатарамана.

Девбах - острів практично ізольований від зовнішнього світу, покритий казуариновыми гаями. Тут пропонують відпочиваючим різні водні види спорту, поїздки на човнах, прогулянки з дельфінами. На пляжі розкидані мальовничі бунгало, між пальм розвішані гамаки.

Мурудешвар - гарний чистий пляж, не занадто людний. На схилах маленького пагорба, із трьох сторін оточеного водою, розташований знаменитий храм з лингамом і стародавніми статуями, що приваблює прочан і туристів. Вхід у храм охороняють дві кам'яні статуї слонів у натуральну величину. У дворі піднімається 15-тиметрова статуя Шиви.

Гірськолижні курорти Індії
ІТАЛІЯ
Загальні відомості
Державний устрій та форма правління
Історичні особливості розвитку
Населення
Природні умови і ресурси
Господарство
Найбільші міста
Історико-культурні туристичні ресурси
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru