Країнознавство - Мальська М.П. - Головні туристичні райони

Півострови та рив'єри Італії заслуговують уваги туристів усього світу, тут можна спостерігати унікальні пам'ятки архітектури, культури та етносу стародавньої італійської культури.

Калабрія є величезним півостровом, що володіє унікальною природною і екологічною рівновагою між горами і морем, відстань між якими ніколи не перевищує 40 км. Протяжність морського побережжя, омиваного на сході і півдні Іонічним морем і на заході Тірренського моря, 800 км. При цьому велика частина, а точніше 90% території Калабрії зайнято гірською і горбистою місцевістю. На гірському масиві розташувався натуральний парк Полліно, багатий унікальною рослинністю, наприклад лорикатними соснами, і такими ж рідкісними породами тварин.

В горах Калабрії є численні місця для зимового і літнього відпочинку і туризму , упорядковані і сучасні: Камільятелло у Великій Силі в провінції Козенца, численні маленькі селища в двох кроках від озер в Малій Силі в провінції Катандзаро, а також селища, розташовані на масиві Серре між Кьяравалле, Серра Сан Бруно (де знаходиться найстародавніший монастир) і Полія. У провінції Реджо Калабрія розташована красива і лісиста зона перевалу Дзомаро , що сполучає Іонічне і Тірренське узбережжя. І, нарешті, Аспромонте.

На Адріатиці (на східному і північно-східному побережжі Італії, омиваному Адріатичним морем) можна відпочити в районі Венеції - на курортах Лідо ді Езоло і Ліньяно - або південніше, в районі Ріміні і Ра-венні, - в курортних містечках Мілані Маріттіма, Белларія, Чезенатіко або в міському центрі Ріміні .

Італія користується заслуженою любов'ю у європейських гірськолижників. Тут найбільша протяжність Альпійських гір, сучасна інфраструктура, хороші можливості як для початківців, так і для професіоналів.

Великий вибір курортів дозволяє щороку повертатися в цю країну і відкривати для себе нові траси. Цього сезону українські туристичні компанії традиційно пропонують всі найпопулярніші і найвідоміші гірськолижні курорти: Валь-ді-фасса, Валь-гардена, Мадонна-ді-кампільо, Кортіна-д'ампеццо, Борміо, Сестрієре, Червінія, Курмайор, Монте-Роза. Чудова підготовка трас, величезні зони катання, єдині системи пропусків на підйомники і гарантія наявності снігу на трасах ставлять гірськолижні курорти Італії поза конкуренцією, а відмінна кухня і легкий, доброзичливий характер італійців створюють приємну атмосферу під час відпочинку. Не можна не сказати про найцікавіші новинки на кожному курорті: у Валь-ді-фасса тільки Рас Group пропонує бронювання готелів 3* поряд з підйомниками.

У регіоні Валь-д'аоста туристам пропонується дефіцитне розміщення в апартаментах в центрі Червінії.

Канал Грандові (Великий канал). Найбільш часто використовуваний засіб пересування у Венеції - пасажирський пароплавчик. Служба перевезень по Канал Грандові була почата в 1881 році. Пройшовши уподовж ріо Нуово (Новий канал) і повздовж садів Пападополі, можна потрапити на пристань Санта Кьяра, де сісти на пароплавчик і розпочати подорож по Великому каналу.

Великий канал - це безмежна водна вена, що перетинає Венецію на зразок переверненої латинської букви "S", тягнеться впродовж 3. 800 метрів, її ширина коливається від 30 до 70 метрів, а глибина досягає близько 5 метрів. Ця унікальна артерія, то прозора і безтурботна, то похмура і схвильована, викликає захоплення у всіх, хто проїжджає по ній, і вражає такими, що підносяться уздовж її дивовижними палацами, що вислизають як живописні накидання і захоплюючі своєю архітектурною монументальністю.

Увагу туристів привертають не тільки палаци, але і бідні будиночки, невеликі площі, півтінь каналів, почорнілі і заіржавілі ворота, що викликали впродовж століть захоплення поетів, музикантів, художників від Байрона до Фоськоло, від Каналетто до Які і Вагнера, що проживали у Венеції.

ЯПОНІЯ
Загальні відомості
Державний устрій та форма правління
Історичні особливості розвитку
Населення
Природні умови і ресурси
Національний парк Дайсецуан
Національний парк Сиретоко
Національний парк Рісирі Ребун
Господарство
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru