Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Секс-туризм (сексуальний туризм)

Секс-туризм (сексуальний туризм) - подорож з метою задоволення сексуальних потреб.

У деяких регіонах світу цей напрямок туристичної індустрії в останнє десятиліття став провідним. Виділяють:

- жіночий секс-туризм;

- чоловічий секс-туризм.

Найпопулярнішими країнами жіночого секс-туризму є: країни Карибської зони, Ямайка, Гамбія, Кенія, Марокко, Туніс, Таїланд, Болгарія, Туреччина, Єгипет. Цей вид відпочинку є заняттям, як правило, самотніх або нещасливих у сімейному житті жінок, котрі переступили "бальзаківський вік". На Барбадосі цей феномен називають "синдромом канадської секретарки": "секретарка" - загальний термін для позначення представниць нижчих прошарків середнього класу розвинених країн, які складають основні потоки секс-туристок; "канадської" - оскільки канадкам приписують честь відкриття на Карибах цього виду туризму. Для обслуговування цих тисяч нудьгуючих пані з Європи, США та Канади у місцевих жителів є спеціальна професія - жиголо.

Найпопулярнішими країнами чоловічого секс-туризму є: Австралія, Бразилія, Нідерланди, Таїланд, Мексика, Куба, Країни

Скандинавії, Німеччина, країни Балтії, Росія, Угорщина, Чехія, Ямайка, Японія.

Експерти навіть розробили правила поведінки сучасного секс-туриста:

o секс-турист повинен за будь-яких обставин користуватися презервативом;

o проказа, а також дрібні і важкі інфекційні захворювання найбільш поширені в екзотичних країнах. Перед початком тісних відносин зверніть увагу на шкіру партнера - чи немає там виразок, рубців;

o якщо ви щось "підхопили" - не варто складати для сім'ї несамовитих історій про "побутовий сифіліс", все одно не повірять.

Сигарний туризм

Сигарний туризм - різновид туризму, що має на меті відвідування місць виробництва та споживання сигар безпосередньо в сигарному регіоні.

Сигара (ісп. cigarro) - скручення з висушених листів тютюну, яке має циліндричну або близьку до циліндричної форму та готове для куріння. Назва походить від слова sik-ar, позначає мовою майя процес куріння.

Паління сигари суттєво відрізняється від паління сигарети та має свої традиції. Сигара вимагає уваги і певної обстановки, її не палять на ходу або в стресовій ситуації. Короткі і товсті сигари формату robustos найпопулярніші, саме для короткої ділової розмови. Вранці краще віддати перевагу легкій і стриманій сигарі, а увечері можна дати волю настрою і запалити міцну сигару зі складною палітрою начинки. Розпалювати сигару необхідно газовою запальничкою, або спеціальними сірниками для сигар, або кедровою лучиною. Тримаючи сигару під кутом, на відстані від полум'я, необхідно повільно обертати сигару, стежити, щоб вона рівномірно почала тліти по всьому діаметру. Взявши сигару в рот, треба обертати її, утримуючи полум'я. Коли ніжка почервоніє, роблять декілька легких затягувань, не забуваючи, що сигару палять не затягуючись. Прийнято палити сигару до банта. Залежно від індивідуальних переваг - знімають або залишають бант на сигарі. Під час паління від нових відтінків міняється смаковий букет сигари. Якщо дати їй згаснути і відкласти, порушується смаковий баланс, повторне розпалювання не принесе великого задоволення. Горіння сигари необхідно постійно підтримувати. При повторному розпалюванні сигари, яка тільки що згасла, смак не погіршується. Згідно з етикетом, закінчивши паління, сигару не слід гасити, її просто залишають в попільниці - вона сама повільно і благородно загасне.

На сьогодні сигарний туризм не обмежується Кубою, якісні сигари можна знайти в Домініканській Республіці, на Ямайці, в ряді країн Центральної Америки (Мексика, Гондурас, Нікарагуа). Тютюнові листи достатньо високої якості виробляються в Еквадорі, власний стиль та унікальний смак мають сигари з Бразилії. Багаті смакові якості мають темні тютюнові листи з Камеруну; Нідерланди, Німеччина та Швейцарія налагодили виробництво сигар з сировини, що виробляється на Яві та в Суматрі. А найкращими місцями для сигарно туризму визнано:

1. Фестиваль ProCigar в Домініканській Республіці. Протягом кількох днів у курортному містечку Casa de Campo провінції Ла-Романа проходять численні дегустації, відвідування тютюнових фабрик і плантацій.

2. Гондурас, Нито Jaguar. Фестиваль отримав своє ім'я на честь 20-го правителя Копана, чиє правління древнім містом майя в середині І століття н.е. протягом 67 років призвело до небувалого політичного та економічного розквіту Копана.

3. Festival del Habano, Куба. До речі, журнал Cigar Aficionado назвав Кращою сигарою світу кубинську Cohiba Behike ВНК 62.

Сигарний туризм
Сирний туризм
Спелеологічний туризм (спелеотуризм, спелестеологічний туризм)
Спортивний туризм
Стоматологічний туризм
Тедді-беар туризм (туризм іграшок)
Тематичний туризм (подієвий туризм)
Темний туризм (чорний туризм, туризм суму, танатотурнзм, туризм по в'язницях)
Термальний туризм (геотермальний туризм)
Толкін-туризм
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru