Інформаційні системи і технології в банках - Страхарчук А.Я. - Переваги застосування e-banking для споживачів послуг.

Правильно використовуючи надані Internet можливості, можна прискорити розвиток і забезпечити ефективність практично будь-якого виду бізнесу. Управління банківськими рахунками через Internet є важливою складовою електронного бізнесу як найдинамічніший і найпрогресивніший напрям фінансових /nternef-рішень, що дає змогу банкові ефективно продавати, а клієнтові - отримувати максимальний спектр послуг і при цьому забезпечувати низку переваг для всіх, без винятку, учасників електронного бізнес-процесу.

Переваги застосування e-banking для споживачів послуг.

Використання систем Internet-banking дає користувачам такі переваги:

• мобільність. Клієнт має доступ до відстеження операцій і управління рахунками з будь-якого комп'ютера, підключеного до Internet, цілодобово, без вихідних;

• економія часу. Немає необхідності відвідувати банк і стояти в чергах;

• можливість оперативної реакції на зміну ситуації на фінансовому ринку;

• оперативне одержання інформації про стан своїх рахунків із будь-якої точки світу, де є доступ в Internet;

• компанії можуть вибрати кращих постачальників, не переймаючись їхнім географічним розташуванням та віддаленістю, вийти на глобальний ринок зі своїми товарами і послугами;

• важливою перевагою Internet-banking є те, що він не потребує спеціалізованих програм: можна використовувати звичайний "браузер" - стандартні інтернетівські програми. Окрім зручності, це виключає витрати на придбання спеціального програмного забезпечення;

• можливість отримувати привабливі процентні ставки за їх невисокої вартості послуг.

Сьогодні кращі системи дистанційного банківського обслуговування пропонують споживачам комплексне обслуговування - практично весь спектр послуг, доступних клієнтам в офісі банку: операції зі своїми рахунками (баланси, витяги, перекази з рахунку на рахунок), інвестування коштів (депозити, цінні папери, валютні операції), перекази й оплата рахунків за товари і послуги (разові та періодичні платежі) і навіть видача кредитів.

Щодо процентних ставок за депозитами, кредитами, а також вартості обслуговування, то тут банки, що спеціалізуються на Internet -сервісі (Internet-банки), мають суттєву перевагу порівняно зі звичайними банками. Як свідчить світовий досвід, опосередкована річна ставка на депозити у звичайних банках США на 25% перевищує ставки в internet-банках (за даними money-rates.com). Окрім того, для споживача вартість обслуговування в Inter-net-банках у середньому у 2,4 раза нижча, ніж у звичайних банках США. До цього треба додати ще й економію часу і коштів клієнта, якому немає потреби відвідувати банк.

Переваги застосування Internet-технологій для банків

Застосування технологій Internet-banking дозволяє невеликому банку перетворитись у банк національного масштабу - банки не мусять відкривати філії в інших містах, щоб вийти на їхній ринок.

Банки розвивають цей напрям, ураховуючи попит на інтерактивні послуги і, таким чином, залучають клієнтів, що не прив'язані до географічного розташування банку. Дистанційне обслуговування клієнтів через Internet вигідне банкам ще й тому, що витрати банку, пов'язані із здійсненням операцій, суттєво знижуються. Витрати банку на одну трансакцію в системі Internet-banking можна знизити майже в 100 разів порівняно із собівартістю обслуговування у звичайному відділенні банку.

Упровадження /nternef-технологій у практику банківського обслуговування дозволяє банкам зміцнити свою конкурентну позицію і змушує банки дедалі активніше розвивати Internet -послуги. Наявність системи fnter-net-banking у банку, що обслуговує фізичних осіб, є істотною конкурентною перевагою технологічно розвинутих банків.

Банківські internet-технології дозволяють банкам адекватно реагувати на запити клієнтів, забезпечувати ефективне обслуговування, індивідуалізацію програм роботи з клієнтами та різноманітність банківських продуктів, оперативно формувати інформаційне середовище, що дозволяє приймати абсолютно адекватні управлінські рішення для бізнесу.

Переваги застосування Internet-технологій для банків
Переваги технології Internet-banking для розробників
Переваги технології для продавців послуг i-banking
7.4. СТАН І СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ INTERNET-BANKING
7.4.1. Світовий досвід застосування Internet -технологій у банківському бізнесі
Напрями розвитку Internet-технологій
7.4.2. Розвиток Internet-banking в Україні
ПриватБанк
Райффайзен Банк Аваль
ВАТ "Укрексімбанк"
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru