Стимуляція здоров'я та інтелекту - Чепига М.П. - Маятниковий феномен

Коли людина утримує пальцями руки підвішений невеликий вантаж і одночасно зосереджує свою увагу на певній інформації, яку вона намагається одержати щодо конкретного об'єкта, процесу чи явища живої і неживої природи, то мимоволі виникає рух маятника - маятник стає активним. Ці рухи мають певні просторовочасові параметри, які є інформаційно-енергетичним кодом, що характеризує особливості поля піддослідного об'єкта з навколишнього світу (Н. С. Борисова, Т. Г. Дицев).

Маятник у руках людини перетворюється в особливий інструмент, за допомогою якого можна одержати інформацію з підсвідомості людини.

Для визначення енергетичних полів довкілля чи енергетичних полів навколо людського тіла використовується рамка і вагаделко. Ці інструменти допомагають зв'язатися з тими рівнями вашого розуму, які розпізнають тонкі енергетичні поля, з якими ви взаємодієте. Рамка і вагаделко - це інструменти для встановлення зв'язку з вашим підсвідомим розумом. Підсвідомий розум осмислює кожну взаємодію із зовнішніми енергіями. Завдяки цим інструментам ви розширюєте свої можливості сприйняття. Вони зв'язують нервову систему (і підсвідомий розум, що діє через неї) з тими енергетичними полями, з якими ви взаємодієте, а підсилені сигнали з підсвідомості реєструються відхиленням рамки чи коливанням маятника.

Отже, рамка є інструментом для розширення вашого зору і візуальним свідченням, яке ви легко можете розпізнати. Рамка не має ніяких власних властивостей. Це лише інструмент для підсилення вашої чутливості.

Виготовленню і використанню рамки і вагаделка присвячено багато публікацій. Проте найпростіше, доступно і науково обґрунтовано це Т. Ендрюсом [1998].

Ви можете використовувати набір, який складається з двох рамок для визначення і зміни енергетичного поля чи для одержання відповіді на конкретно поставлене запитання.

Ваше завдання зрозуміти, що рамка здійснює зв'язок між нервовою системою і підсвідомим розумом, який усвідомлює все, що відбувається навколо і всередині вас. Особливість використання рамки полягає в тому, щоб розслабитись і вирішити, який зворотний зв'язок ви б хотіли одержати від неї.

Подумайте, якої реакції ви чекаєте від рамки* На що буде вказувати поворот назовні? На що буде вказувати її схрещування? При використанні рамки для відповіді на запитання "так" чи "ні" поворот у різні боки може вказувати на відповідь "ні", тоді як поворот у напрямку один до одного чи їх схрещування - на відповідь "так" або навпаки (це питання особистого характеру).

Візьміть у кожну руку по рамці і вільно тримайте їх перед собою на висоті плечей. Кожна рамка повинна мати можливість вільно обертатись, описуючи повне коло і не доторкаючись до жодної частини вашого тіла. Розслабтесь і дозвольте рамці виконувати свою роботу. Так можна визначити і патогенні зони земного випромінювання, і межу аури людини чи провести десятки інших досліджень, на які можна відповісти "так" чи "ні". Зокрема, рамку можна використати для визначення основних кольорів аури. Для цього потрібно намалювати колоподібну діаграму діаметром не менше 30,4 см (одного фута). Сегменти діаграми можна зафарбувати або вказати назви кольорів. Методика така:

- розслабтесь;

- рівно поставте ноги на підлогу;

- обіпріться ліктем на рівну поверхню, на якій лежить ваша діаграма (мал. 13);

Використання рамки для визначення кольору аури

- використовуйте тільки одну рамку;

- тримайте рамку на потрібній відстані від себе, щоб її кінець не торкався вашого тіла і мав можливість здійснити повний оберт;

- тримайте рамку вільно, щоб рука знаходилась над центром кола;

- зосередьтесь на людині (чи на собі), чию ауру будете досліджувати;

- сформуйте подумки чи вголос декілька запитань: "Який основний колір моєї аури?";

- зробіть паузу, дозвольте рамці відхилитися і вказати на ту частину діаграми, яка найкраще відповідає цьому кольору;

- якщо рамка зупинилась на межі, то можуть мати значення обидва кольори;

- можна також поставити уточнююче запитання: "Який колір найближчий до кольору моєї аури?".

Попрактикувавшись, ви переконаєтесь, що деякі речі корисні для вашого енергетичного поля, а інші - ні.

Вагаделко так, як і рамка взаємодіє з конкретним енергетичним полем на основі біоелектричних принципів (мал. 14). Саме вагаделко не дає ніяких відповідей. Підсвідомий розум зв'язується з вага дел ком через нервову систему, а свідомий - осмислює тільки те, на чому він фокусується і що сприймає за допомогою п'яти відчуттів (дотик, запах, зір, слух, смак). Проте одним з кращих сенсорних органів є ваша шкіра.

Як працює підсвідомий розум у порівнянні із свідомим?

Свідомий розум - це основа організованої мозкової активності. Він

контролює сприйняття і вияв відчуттів. Коли ви свідомо зосереджуєтесь на активності, ваш мозок випромінює електромагнітні хвилі бета-типу. Мозкова хвиля альфа-типу виникає у стані розслаблення (частота - 10 циклів за секунду). І чим більше ви розслабляєтесь, тим більше сповільнюється частота мозкової хвилі і тим більше чутливими ви стаєте. Лише 10 % вашої тілесної і мозкової активності контролюється свідомо. Щоб підвищити свою чутливість, ви повинні навчитися розслаблятись і одержувати доступ до підсвідомого розуму.

Підсвідомий розум керує автономною нервовою системою. Ця система регулює функції життєво важливих органів (шлунок, легені, кишківник, серце, печінка, органи виділення, репродуктивні органи і вищі форми відчуття та сприйняття) і мимовільне скорочення м'язів. Автономна нервова система є частиною центральної нервової системи. Це координуюча система між органами відчуттів людини, м'язами і залозами.

Шкіра - дуже чутливий орган, вона може сприймати тонкі переміщення енергії, яка нас оточує. Зовнішня енергія взаємодіє з полем, що випромінюється шкірою та усім тілом людини, і повідомлення передається нашому тілу і мозку. Проте реакцію при таких тонких відчуттях не завжди можна розпізнати. Незважаючи на це, повідомлення зберігається, до нього можна віднайти доступ і усвідомити його за допомогою рамки чи вагаделка.

Рамка і вагаделко посилають сигнали, які надходять від нервової системи до м'язів. М'язи мимоволі скорочуються, щоб створити відчутну реакцію, яку можна розпізнати. Фахівці вважають, що підсвідомий розум контролює приблизно 90 % тілесних і мозкових функцій. Це також джерело вищих форм сприйняття та інтуїції, пам'яті, творчого і абстрактного мислення.

Нервова система посилає електричні сигнали та імпульси до м'язів, котрі змушують маятник коливатися. Коливання вагаделка - це ідеомоторна реакція. Вона викликана мимовільним скороченням м'язів, спонукуваних підсвідомим розумом через симпатичну нервову систему. Вагаделко стає містком між підсвідомим і свідомим розумом.

Поетапність роботи така:

1. Перший крок у використанні вагаделка полягає в тому, щоб відчути його. Сядьте за стіл у зручній позі. Ваші ноги повинні

рівно стояти на підлозі. На перших тренуваннях обіпріться ліктем на стіл. У подальшій роботі бажано, щоб рука з інструментом ні до чого не торкалася. Це зумовлено тим, що важливо використовувати ідеомоторні реакції плечового поясу.

2. Тримайте ланцюжок (нитку) великим і вказівним пальцями. Нехай він вільно висить одну-дві хвилини. Потім починайте м'яко обертати його за годинниковою стрілкою. Дайте вагаделко-ві зупинитись, а далі обертайте його проти годинникової стрілки. Порухайте його вертикально і діагонально. Ви освоюєтесь з його відчуттям. Поекспериментуйте з ним. Найменший м'язовий рух - і вагаделко почне розгойдуватись. Нехай вагаделко висить нерухомо. Промовте подумки: "Повернись за годинниковою стрілкою". Уявіть собі, як ця думка біжить через вашу руку, а потім через ланцюжок до кінця маятника. Не крутіть його самі. Зробіть це за допомогою вашої думки. Якщо воно почне крутитись, подумайте про себе; "Зупинись". І прослідкуйте, як він зупиниться. Будьте терплячими.

Пам'ятайте, що ви працюєте з електричними імпульсами, які йдуть від мозку, проходять через нервову систему, щоб стимулювати мимовільне скорочення м'язів. Навчіться уникати емоцій!

3. Тепер ви повинні навчити вагаделко тому, яку реакцію ви хочете одержати. Перш за все потрібно розуміти рух маятника, коли задаєте йому питання. Ви повинні дати зрозуміти підсвідомості, які рухи розраховуєте одержати. На мал. 15 наведено зразок, який ви можете використати для процедури програмування. Почніть з двох ліній, які перетинаються, як показано на малюнку. Покладіть малюнок на стіл, вагаделко повинно вільно звисати над центром. Голосно скажіть собі: "Коли я задам питання і відповідь буде "так", то вагаделко повинно коливатись вертикально вздовж осі: вверх і вниз". Після цього рухайте вагаделком. Повторюючи сказане твердження, дозвольте йому вільно гойдатись. Цією вправою ви створюєте словник для комунікаційного процесу. Перевірте цей словник. Задайте собі питання, відповіддю на яке обов'язково буде "так", але свідомо не починайте коливати вагаделко. Дозвольте внутрішній діяльності нервової системи створити відповідну реакцію. Використайте питання на зразок: "Мене звати (назвіть ім'я)?" або "Мені стільки-то років?**. Цей

Програмування руху маятника

Мал. 15. Програмування руху маятника

експеримент доведе, що вам немає потреби сприяти коливанню вагаделка.

4. Проробіть це ж для відповіді "ні". Голосно скажіть собі: "Коли я задам питання і відповіддю буде "ні", маятник буде коливатись по горизонтальній осі". Потім м'яко порухайте вагаделком по горизонтальній осі. Пам'ятайте, що ви просто створюєте комунікаційний словник. Після цього перевірте свою здатність переміщувати вагаделко без свідомого контролю - задайте одне-два запитання, відповідь на які буде точно негативна. Зосередьтесь на запитанні і повторюйте його. Вагаделко саме почне рухатись.

5. Присвятіть цьому приблизно 5 хв. і виконуйте цю вправу протягом тижня. Це все, що потрібно для того, щоб запрограмувати підсвідомість на вказаний вами рух вагаделка.

6. За бажанням можете використати колоподібний рух вагаделка замість горизонтальних чи вертикальних коливань (див. мал. 15). Обертання за годинниковою стрілкою - це відповідь "так", а обертання проти годинникової стрілки - відповідь "ні**.

7. Коли ви запрограмуєте вагаделко, зверніть увагу не тільки на напрямок його руху, але також на його інтенсивність і швидкість. Це має значення, бо є ключем до того, яка значимість одержаного результату.

8. Перевірте, наскільки точно ви програмуєте вагаделко. Переконайтесь, що воно буде рухатись без вашого свідомого фізичного сприяння. Використайте лінії, які перетинаються.

Зручно обіпріться ліктем на рівну поверхню і подумки скажіть слово "так". Повторіть його подумки і перемістіть свій погляд вверх і вниз вздовж лінії "так". Робіть це до того часу, поки вагаделко самостійно не заколивається вздовж вертикальної лінії. Це займе одну-дві хвилини. Залишайтесь у стані розслаблення. Потім подумайте про слово "стоп". Коли вагаделко зупиниться, повторіть цю процедуру, використовуючи слово "ні" і лінію "ні". Зробіть це ж з круговими рухами в обох напрямках. Ви вчитеся примушувати вагаделко рухатися тільки за допомогою думки.

9. Ви повинні навчитись задавати собі питання, які мають однозначну відповідь "так" чи "ні". Чим точніше сформульоване питання, тим чіткіша відповідь. Наприклад, якщо запитати, чи їстивною є певна їжа, вагаделко дасть ствердну відповідь. Якщо ж сформулювати питання так: "Чи корисна для мене ця їжа?" - відповідь може бути негативною. Поекспериментуйте з цим. Зокрема, задайте собі низку питань: "Чи жив я раніше?", "Чи є у мене душа?", "Чи потрібно мені приступити до нових занять?".

10. Важливо, щоб під час постановки питань на вас не впливали емоції. Деякі люди не розслабляються, і тому вагаделко реагує тільки так, як вони цього хочуть. Якщо ж ви розслабитесь і абстрагуєтесь від емоцій, то відповіді будуть точними. Не забувайте, що при мозковій хвилі альфа-типу (при вашому розслабленні), ви стаєте чутливішими до тонких енергетичних взаємодій з вашою аурою. При мозковій хвилі бета-типу (свідоме фокусування) ваше сприйняття часто обмежене тільки п'ятьма органами чуття.

Вагаделко в руках людини - це своєрідний інструмент, за допомогою якого можна одержати різноманітну інформацію із підсвідомості. Як правило, доступ до підсвідомості щільно закритий свідомістю. Але коли контроль розуму послаблюється, із підсвідомості, яка, очевидно, нерозривно зв'язана з Інформаційним Полем Землі, можна одержати відомості, що характеризують будь-який предмет, явище чи процес світу, який нас оточує.

Наведемо декілька прикладів.

За допомогою біолокації оператор може точно визначити ділянки порушення підземних комунікацій чи виявити в стінах місця, де зіпсовані електричні дроти, може відшукати пошкодження в приладах і механізмах [детальніше в книжці О. А. Кралавіна "Маятник і рамка - інструменти здоров'я", 1998], а також проводити діагностику хвороб і визначити сумісність ліків та продуктів харчування.

За допомогою вагаделка можна з'ясувати, чи є в головці капусти, яку ви купили в магазині, нітрати. В такому випадку маятник розміщують над головкою капусти і задають запитання: "Чи є в цій головці капусти нітрати?". Також ви можете вголос чи про себе вимовляти цифри: 10, 15, 20 %... Вагаделко відповість найбільшим розхитуванням. Корисним є визначення сумісності з вами деяких продуктів харчування. Для цього ви повинні покласти навпроти себе, наприклад, шматок ковбаси і поставити запитання: "Чи ця ковбаса для мене є корисною?". Так можна тестувати одяг, коштовності і взагалі будь-які предмети, якими ви користуєтесь.

Метод біолокації намагаються використати, щоб одержати відповідь: "Чи потрібно мені прочитати цю книжку?". Перед цим вагаделко чи рамку беруть в праву руку, а долоню лівої руки кладуть на книжку. Індикатор (маятник чи рамка) відповість вам "так" чи "ні".

Більшість авторитетних вчених, які займаються дослідженням біолокації, вважають, що біолокаційний феномен пов'язаний із складною роботою головного мозку на рівні підсвідомості, яка відкриває здатність людини до надчутливого сприйняття, що виявляється в рефлекторній, мимовільній реакції м'язів руки у вигляді рухів індикатора [А. І. Вейник, 1991; А. П. Дубов, 1992; А. Strange, 1989].

4.2. Шкідливий вплив земного випромінювання
Механізм дії геопатогенних зон
4.2.1. Методика виявлення геопатогенних зон
4.3. Вплив доброякісних зон і культових споруд на організм людини
4.4. Вплив земного випромінювання на навчання
4.5. Біополе людини. Чакри
Як виміряти ауру іншої людини?
Колір аури
4.5.1. Чакри і схильність до діяльності
4.5.2. Гармонізація за енергетичними чакрами
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru