Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 16.3.2. Підготовка до вживання спиртних напоїв

Мудрець колись сказав: "Ніщо так не скорочує життя як очікування першої чарки". День, коли святкують зустріч Нового року, тягнеться нескінченно довго. Стрілки на годиннику ніби завмерли. Очікуючи "накриття святкової галявини", не можна весь день голодувати. Вранці слід добре поснідати, а вдень можна посидіти на фруктово-овочевій дієті. За 2-3 години до святкового столу можна сьорбнути грам 50 горілки. Цей крок підготує організм до подальшого серйозного навантаження. Чарочка буде вашим сигналом вашому ж організму: "Це квіточки, незабаром будуть ягідки".

Знавці рекомендують перед вживанням алкоголю з'їсти щось жирне або випити сире яйце. Це перешкоджатиме швидкому всмоктуванню алкоголю в кров. Можна приготувати крем із сиру. Для цього змішують 100 грам вершкового масла з 200 грамами сметани, 40 грамами тертого сиру, 10 грамами солі, 10 грамами перцю, 1 жмутком петрушки та соком з двох лимонів. Ця маса намазується на хліб та з'їдається 2-3 бутерброди.

Щоб сильно не сп'яніти, перед тим як іти в гості слід випити велику чашку дуже міцно завареного з м'ятою чорного або зеленого чаю. У гостях або після повернення до дому пиття чаю слід повторити. Сп'яніння мине досить швидко. Перед "поляною" варто натщесерце випити одну або дві столові ложки оливкової олії. Існує ймовірність того що ви взагалі не сп'янієте. Перед очікуванням "накриття галявини" доцільно випити чашку добре завареної чорної кави (не розчинної) з лимонним соком або шматочком лимону.

Після "галявини" ту ж процедуру слід повторити. Протверезіння настає досить швидко. Тим, хто має якісь проблеми з серцем, пити міцний чай чи каву не рекомендується. Пам'ятайте, що алкоголь, вжитий в невеликому обсязі, здійснює сприятливий вплив на деякі життєві функції людини, але вже після дози в 200-300 грамів алкоголь отруює організм. Згадаймо, що під рекламою алкогольних напоїв пишуть: "Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю". Саме надмірне, а не будь-яке. Зрозуміло, що доза у кожного своя. Ще за радянських часів у гумористичному журналі "Перець" доводилося бачити сцену. Стоять два бегемоти у закусочній. Один пропонує іншому: "Давай ще по відру - та й додому". Порада - на новорічній вечірці не слід змагатися з бегемотами.

16.3.3. Правила грамотного вживання алкоголю

Тяжкого похмілля, а також проблем з печінкою та шлунком можна уникнути, якщо правильно організувати своє святкове дозвілля.

Подаємо перелік правил про те, як потрібно правильно пити. Зрозуміло, що правила стосуються не лише Нового року:

1. Пити слід лише один алкогольній напій (наприклад вино сухе, напівсухе, міцне) або горілку, віскі тощо. Намагайтеся не змішувати різні види напоїв. Змішування неодмінно призведе до ранкового головного болю. Правило "не змішувати" відомо практично всім, але його дотримуються далеко не завжди. Працівнику, який на вечірці хоче протриматися якомога довше, можна випити ковток "Шампанського" під тост президента компанії, а надалі слід обрати собі якийсь один алкогольний напій на весь вечір. Медики довели, що від солодких вин похмільний синдром є тяжчим. Напої що містять вуглекислий газ (шампанське, пиво, газована вода), призводять до швидкого сп'яніння. Головне ж правило є постійним-не пити більше, ніж своя норма.

2. Якщо накрито багатий стіл, то не слід пити напівсолодкі чи солодкі напої. Це допоможе уникнути їх бродіння у шлунку. Запивати їжу краще за все мінеральною водою, соком чи несолодким напоєм. Якщо їжа розкішна, то краще не пити і пиво, бо воно теж бродить у шлунку.

3. Горілку слід закусувати висококалорійними закусками. Найкраще-жирними. Жири сповільнюють травлення їжі і також сповільнюють всмоктування алкоголю в кров. Можна закусувати соліннями. Наприклад: грибами, огірками чи квашеною капустою. Сіль, потрапивши в організм, притягує воду. Вона розбавляє концентрацію алкоголю в крові. Соління діють проти сп'яніння трохи слабкіше, ніж жирна їжа. Солінням потрібний для цього і більший проміжок часу, ніж жирам.

4. Ніколи не потрібно запивати міцні напої газованою водою. Вона сприяє прониканню алкоголю в кров. Прискорює процес сп'яніння. Лимонади та інші газовані напої подразнюють слизову оболонку шлунку. Вони також містять велику кількість

цукру.

5. Якщо людина відчуває, що випила зайве, то слід з'їсти шматочок свіжого лимону або випити лимонного соку без цукру. Вони багаті на аскорбінову кислоту, яка заблокує токсини і полегшить ранкові страждання. Після закінчення святкового вечора можна випити чашку міцного чаю з м'ятою чи лимоном, або каву з лимоном. Легке сп'яніння швидко мине. Для вигнання з організму сильнішого хмелю, рекомендують сполоснути чарку рослинною олією, влити у чарку один жовток яйця, додати 1-2 чайні ложки томатного соусу, трішки чорного й червоного перцю, кілька крапель горілки і небагато лимонного соку. Всі ці компоненти слід змішати і чарку випити залпом.

6. Люди, хворі на астму чи алергію, в жодному випадку не повинні експериментувати з незнайомими стравами чи напоями. Слід утримуватися від вживання всього того, реакцію на що важко передбачити. Алергію, яка раптово виникла, можна полегшити анти-гістамінними засобами. Слід не забувати, що такі засоби не можна поєднувати навіть з незначними дозами алкоголю.

7. Шампанське вважається традиційним новорічним напоєм. Його не слід пити натщесерце. У новорічну ніч краще відмовитись від солодких вин, коктейлів та лікерів. Ідеальним напоєм є сухе вино. Воно у поміркованих дозах сприяє травленню їжі.

16.3.3. Правила грамотного вживання алкоголю
16.3.4. Похмілля
16.3.5. Рецепти на ранок Нового року
16.3.6. Післяноворічна дієта
16.4. Інші корпоративні свята
16.14.1. День народження
16.4.2. Міжнародний жіночий день
16.4.3. День сміху
16.4.4. Вечірка флірта
Розділ 17. Бізнес
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru