Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 16.3.4. Похмілля

Існує жартівливий вислів про те, що похмілля є стародавнім російським народним святом, яке відзначається зранку.

Коли ж жарти залишити осторонь, до доводиться констатувати що похмілля є серйозним випробуванням для організму. Ставитися до похмілля слід серйозно. Головний біль є класичною ознакою похмілля. Біль виникає внаслідок впливу різноманітних токсинів на мозок голови. Можуть також спостерігатись остуда, загальна слабкість, прискорене серцебиття, тремтіння рук, порушення травлення їжі.

Найкращий спосіб уникнути похмілля-це взагалі не пити. Не буде причини - не буде і наслідків. Зрозуміло, що утриматися важко. Тим більше, що алкоголь посідає значне місце у нашому менталітеті. Недарма ж батько, проводжаючи сина з села у життєвий шлях, казав: "Синок, ти бійся людини яка не п'є. Ото вона або хвора, або велика падлюка". Варто також пам'ятати, у зв'язку з вживанням алкоголю, прислів'я: "Чим краще ввечері, тим гірше зранку". Якщо ж похмілля настало, то виходити з цього стану слід поступово, не перевантажуючи організм. Рекомендується передусім поповнити втрату організмом рідини та мікроелементів. Не рекомендується пити газовані напої з хімічними барвниками та ароматизаторами. Можна вживати морси, чай (особливо зелений), лужну мінеральну воду (наприклад "Боржомі"). Не зашкодять і народні засоби - огірковий розсіл чи квашена капуста.

Фізичне навантаження того дня слід звести до мінімуму. Колись відомий гумористичний артист Тарапунька говорив: "Щоб добре похмелитися, потрібно випити більше, ніж було випито на п'янку". Фахівці рекомендують не вживати алкоголь як ліки, бо ефект може виявитися діаметрально протилежним від бажаного Дехто ж неправильно вважає, що клин слід вибивати клином.

Кожна людина є ковалем свого ж щастя. Кожна людина має вирішити чи пити їй, а якщо пити - то скільки, якщо вона хоче уникнути стану похмілля. Батько автора цих рядків колись казав, що не має більшого злочину як напоїти людину та не дати їй похмелитися.

16.3.5. Рецепти на ранок Нового року

Спочатку нагадаємо анекдот. У ньому відбувається розмова між батьком (Б) і сином (С).

Б. - Синок, подай склянку води, я помираю.

С. - Ранком Нового року всі помирають. Встань сам і випий води.

Отже, нагадаємо про деякі з рецептів, про які повідомляла преса і які спрямовані на те, щоб людина не померла та дожила до наступного Нового року.

1. Настойка м'яти. 20 крапель настойки м'яти розвести в одному стакані холодної води. Рекомендується випити все відразу. Сп'яніння минає швидко, Зменшується головний біль.

2. Узвар. Похмілля можна позбутися за допомогою узвару. Напій потрібно настояти впродовж трьох днів. Тоді у ньому з'являються цілющі якості.

3. Лимонна кірка. Взяти свіжу лимонну кірку діаметром 2 сантиметри. Очистити шкіру від білої речовини. Прикласти до скроні вологим боком. Невдовзі під кіркою утвориться червона пляма. Вона розпочне горіти і свербіти. Ваш стан стане дещо кращим. Головний біль зникне взагалі.

4. Яйце. Сколотити в склянці сире яйце. Після цього змішати його з оцтом, сіллю, гострим кетчупом. Випити залпом. Похмілля полегшиться.

5. Диво-суміш. Змішати чарку горілки з кількома ложками сметани. Додати туди ложку меду та трохи льоду. Випити повільно.

6. Нашатирний спирт. 5-6 крапель нашатирного спирту розчинити в одній склянці холодної води. Випити за один прийом. Метод застосовується для термінового протверезіння.

7. Молочна суміш. У склянці молока змішати дві ложки касторового масла. Підігріти на повільному вогні. Додати ложечку перцю. Поволі випити поки суміш є теплою. Суміш вважається добрим засобом проти похмілля.

8. М'ятний спирт. Налити 20 крапель м'ятного спирту у склянку з холодною водою і випити. Через одну-дві хвилини настане повне позбавлення від наслідків випитого.

9. Розсіл. У склянку розсолу додається чайна ложка олії. Натщесерце відразу випивається половина склянки.

10. Часник і петрушка. Корисно проковтнути розчавлений зубок часнику та "закусити" його свіжими листками петрушки.

16.3.5. Рецепти на ранок Нового року
16.3.6. Післяноворічна дієта
16.4. Інші корпоративні свята
16.14.1. День народження
16.4.2. Міжнародний жіночий день
16.4.3. День сміху
16.4.4. Вечірка флірта
Розділ 17. Бізнес
17.1. Створення фірми
17.1.1. Реєстрація
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru