Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 17.3.3. Досвід мафії

Чесні бізнесмени можуть взяти собі на озброєння чимало цікавих прийомів з діяльності мафії. ЇЇ "хрещені батьки" є досить серйозними бізнесменами. Їх думки часто заслуговують на те, щоб з ними рахуватися. Раціональне зерно у моралі та поведінці очільників мафії можна помітити без якихось на те особливих зусиль.

За приклад можна взяти лідера сицилійської "Коза ностри" Бернардо Провенцана. Він очолив її у середині 1990-х років. Б. Про-венцано прийшов до влади, коли структура організації перебувала на грані розпаду. Члени угруповання творили безчинства. Вони руйнували зв'язки з політиками і підприємцями, що встановлювалися впродовж довгих років. Зраджували поліції своїх соратників.

Завдяки своїй харизмі і силі волі, Б. Провенцано ситуацію зламав та згуртував організацію. Він навів в організації порядок, відродив її практично з попелу. Отже, з досвіду Б. Провенцана можна запозичити такі прийоми:

1. Затаювання. Якщо ситуація є абсолютно критичною, то слід затаїтися, не вчиняти протипраних дій, не привертати увагу до організації. Потім - відродитися у новій якості. У сфері бізнесу це означає певну перерву у підприємницькій діяльності, мобілізацію сил та вихід на ринок у покращеному вигляді - з новою продукцією чи ексклюзивними послугами.

2. Витримка. Б. Провенцано довів важливість спокійності, коректності, витримки. Слід вміти скористатися вигодою з будь-якої ситуації. Не варто випускати з поля зору нічого про що говорять підлеглі, але і не можна вірити кожному їх слову. Завжди слід дізнатися правду до того, як ухвалювати рішення. Для того, щоб зробити вибір, думки чи погляду однієї людини недостатньо.

3. Потреби співробітників. Дуже важливо знати потреби оточуючих людей. Можна намагатисяся бути покровителем певних людей. Компаніям теж слід надавати допомогу суспільству та окремим людям. Слід переконати людей у тому, що ваш бізнес є необхідним для них. Це діє значно ефективніше, ніж змушувати людей користуватися вашими послугами чи нав'язувати їм ваш товар.

4. Воскресіння компанії. У час занепаду доцільно подумати над тим, щоб відмовитися від старої політики і запрацювати по-новому. Воскресіння компанії у новому образі спрацює. Воно буде вдалим маркетинговим ходом, який забезпечить підтримку старих клієнтів та залучить нових.

5. Скромність керівництва. Лідер має бути скромним, Б. Провенцано був відомим як ввічлива і скромна людина. Кожний свій лист він закінчував вибаченнями за можливі помилки. Завжди намагався виставити справу так, ніби важливе поняття ухвалив не він, а дійшов його з допомогою порад соратників зі своєї організації. Лідер мафії вмів поводити себе так, щоб його бізнес мав успіх, а сам він був скромною харизматичною людиною.

17.3.4. Винахідливість в одержання прибутків

В епоху веб-комерції можна знайти дешевший товар впродовж кількох секунд. Бізнесменам доводиться постійно знижувати ціни і заради отримання прибутків придумовувати все нові і нові послуги, які ще нещодавно нікому і в голову не спадало сплачувати.

Наприклад авіакомпанія "Southwest Airlines" пропонує пасажирам, що бажають, сплатити 20 доларів за право пройти у салон першими та отримати з рук стюардеси безплатний коктейль. Впродовж перших восьми місяців запровадження цієї послуги ця авіакомпанія отримала 7 млн доларів надходжень.

Співробітники авіакомпанії "Air Canada" приходять на допомогу пасажирам, рейси яких відкладаються або затримуються. Агенти авіаліній допомагають пасажирам знайти номер у готелі та замовити столик у ресторані. За це беруть 35 доларів. Колись співробітники авіакомпаній таку роботу виконували безплатно.

У березні 2008 року компанія "U - Haul", яка опікується прокатом вантажівок, розпочала додатково стягувати 5 доларів для покриття витрат з прибирання сміття. Цей збір вона охрестила "екологічним". Керівники компанії "U - Haul"стверджували, що впродовж багатьох років компанія компенсовувала такі витрати з власної кишені.

В готелях розпочали брати по 10 доларів за поповнення запасів у "міні-барі". Аудиторська компанія "Price Waterhouse - Coopers" повідомляла, що в 2006 році додаткові збори принесли індустрії готелів США 1,6 млрд. доларів. Це - той випадок, коли курочка клює по зернятку і в цілому з'їдає багато.

У Каліфорнійському університеті студенти сплачують кожного семестру так звані "сейсмічні внески". Вони ніби призначаються для підготовки приміщення університету до можливих землетрусів - обкладування і зміцнення стін та на інші заходи щодо захисту студентів від підземних стихій. Раніше студенти сплачували по 25 доларів. Потім плату підвищили - 40 доларів.

Таким чином, можна дійти висновку - подібно тому як немає предмета, який не міг би служити єврею за прізвище, то немає і меж для винахідливості підприємців у стягуванні грошей з клієнтів. Підприємці вміють робити гроші практично з повітря.

17.3.4. Винахідливість в одержання прибутків
17.3.5. Фріланс
17.3.6. Левередж
Розділ 18.Всячина
18.1. Відрядження
18.2. Подорож літаком
18.2.1. Харчування
18.2.2. Пошук загубленого багажу
18.2.3. Одежа для польоту
18.3. Розрахунки під час зарубіжних мандрівок
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru