Ділова кар'єра - Дахно І.І. - 18.2.2. Пошук загубленого багажу

У більшості випадків ті валізи, які загубилися під час подорожі, повертаються своїм власникам. Головне - не панікувати!

Найчастіше це відбувається з огляду на відірвання бирки, яку прикріпили при реєстрації на рейс. До рейсу слід зняти з валізи всі наклейки, які залишилися від попередніх мандрівок. Слід підписати багаж. На багажі англійською мовою слід зазначити своє прізвище та вказати контактні телефони. Інші причини непорозуміння:

- комп'ютерний збій у системі реєстрації і розвантаження;

- помилки розвантажувальників.

Фахівці радять свої речі шукати у транспортерах. Якщо багаж не знайдено, слід звернутися до представника авіакомпанії. Шукайте віконце з надписом "Бюро знахідок". Кажуть, що не завадить перед польотом сфотографувати свої валізи та торби. Більшість авіакомпаній підключено до Системи світового пошуку вантажу. Ваша інформація миттю потрапляє у пошукову мережу "World Tracer". Не виключається, що комп'ютер впродовж кількох хвилин вкаже інформацію про місцезнаходження ваших речей.

Якщо впродовж 5 діб валіза не віднайдеться, пасажиру запропонують скласти детальний перелік предметів, які знаходилися у валізі. Цей перелік також заноситься у загальну систему пошуку. Впродовж трьох тижнів (21 дня) авіакомпанія буде розшукувати речі у всьому світі.

Після цього багаж вважається втраченим або вкраденим. За нього сплачується компенсація. Станом на кінець 2007 року пасажирам, які прибули з США та Західної Європи, сплачувалось до 1 тис. євро. Найчастіше перевізники сплачували по 20 доларів за кілограм ваги. Якщо валізу не зважували, то компенсація складала 400 доларів. Щоправда, гроші сплачувалися не відразу, а через місяць.

Поміж авіакомпанії є й такі, які потерпілим пасажирам негайно видають предмети першої необхідності. Інші - сплачують гроші за предмети першої необхідності. Сума складала від 50 доларів до 100 доларів для пасажирів економ-класу. Якщо у майбутньому валізу не буде знайдено, то ці гроші можуть бути вирахувані із загальної суми компенсації.

Члени Асоціацій європейських авіакомпаній 2006 року втратили 5,6 млн валіз і торб, - тобто 16 валіз на 1 тисячу пасажирів. Не так вже і замало! Поміж рекордсменів були "British Airways", "Air France", "Lulthansa", "KLM".

Слід не забувати, - якщо авіаквитки оформляла туристична фірма, то за багаж, який було втрачено чи зіпсувався, відповідає не туроператор, а авіакомпанія.

У більшості випадків валізи, які було втрачено, повертаються їх власникам.

18.2.3. Одежа для польоту

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я політ на літаку понад 4 години вдвічі збільшує ризик появи кров'яних згустків - тромбів. Причина - тривале нерухоме положення під час польоту. Особливо вразливими є люди з надлишковою вагою, а також ті, у кого порушено процес згортання крові.

Цьому можуть зарадити компресійні гольфи та панчохи. Американська асоціація кардіологів стверджує, що вони у 20 разів зменшують ймовірність утворення тромбів. Аспірин зменшує ймовірність утворення згустків крові у півтора рази.

Поради тим, хто багато літає:

- будьте обережні з алкоголем, він притупляє боязнь перельотів, але обезвожує організм, кров стає густішою. Густину крові підвищують чай та кава. Мінеральну воду можна випивати без будь-яких обмежень;

- оскільки нікотин згущує кров, то під час польотів слід утримуватися від паління;

- сидячи у кріслі, не можна класти ногу на ногу, - це допоможе уникнути зайвого тиску на вени та не сприятиме застою крові у судинах ніг і тазу;

- для польоту слід вибирати зручну одежу та взуття (найкраще за все - одягти компресійний трикотажний гольф, панчохи або колготки, які покращують відтік крові венам);

- під час польоту слід періодично намагатися розминати м'язи;

- якщо правилами польоту дозволяється, то слід прогулюватися у салоні або, принаймні, потягуватися у кріслі.

18.2.3. Одежа для польоту
18.3. Розрахунки під час зарубіжних мандрівок
18.4. Чайові
18.5. Зберігання цінностей у банку
18.6. Кишенькові злодюги та шахраї
18.7. Кардери
18.8. Няня - домашня працівниця-гувернантка
18.9. Тимчасова квартира
ПЕРЕДМОВА
РОЗДІЛ 1. СПІЛКУВАННЯ ЯК СОЦІАЛЬНИЙ ФЕНОМЕН
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru