Ділова кар'єра - Дахно І.І. - Розділ 18.Всячина

18.1. Відрядження

Обмірковування всього і до дрібниць є запорукою успіхів вашого бізнесу. Ділова мандрівка за кордон теж вимагає ретельного опрацювання. Скрізь і завжди бізнесмен має бути готовим до несподіванок. Ситуації можуть бути як ймовірними, так і абсолютно несподіваними. Нічого не вдієш. Як кажуть французи - "Ciest la vie".

До відбуття у закордонне відрядження слід:

- провірити терміни чинності закордонного паспорта та документів водія;

- відсканувати і надіслати на свою ж електронну адресу важливі документи (це знадобиться у випадку загублення або викрадення оригіналів документів);

- залишити колегам фотокопії паспорта та інформацію про очікувані

шляхи пересування (колеги у необхідних випадках можуть зв'язатися з консульством);

- скласти свою власну медичну картку і завжди тримати її копію з собою;

- скласти перелік корисних телефонів;

- завжди брати із собою запасний заряджений акумулятор для телефону.

Під час мандрівки слід:

- зареєструватися у посольстві чи консульстві (особливо це доречно робити у неспокійних країнах);

- завжди мати із собою адресу готелю, яка написана мовою країни перебування;

- життєво важливі речі (окуляри, ліки, гроші) зберігати у ручній поклажі (врахуйте, що літак можуть затримати, а багаж може виявитися втраченим);

- домовитися з колегами про вихід на зв'язок у певний час (особливо це доречне тоді, коли їдете у "гарячу точку");

- обмінятися контактною інформацією з іншими членами групи, призначити місце і точний час зустрічі, - на той випадок якщо хтось загубиться;

- номери телефонів тримати у двох примірниках, - на мобільному телефоні і у блокноті;

- не пити зайвого у літаку чи ресторанах, щоб не з'явитися на ділові переговори із запахом перегару.

Далі розмова піде про ділову мандрівку з дітьми.

На посади, що пов'язані з частими відрядженнями, рекрутери намагаються не брати працівників, що мають малих дітей. Останні, як відомо, вимагають постійної уваги.

Трапляються випадки, коли є потреба брати у відрядження дітей. Згадаймо, що білоруський президент О. Лукашенко брав із собою під час міждержавних візитів свого малолітнього сина Миколку. Настільки у цьому була справжня фінансово-побутова необхідність і доречність, - про це слід мовчати, бо всі подробиці - невідомі. Кажуть, що доречно, хай не завжди, брати у ділові мандрівки дітей. Це певним чином компенсує брак часу на спілкування із сім'єю. Ділова мандрівка дозволяє сумістити приємне з корисним.

Статистика свідчить, що у США відпустки скорочуються, а звичка до сімейних канікул залишається. 62% офісних співробітників, які регулярно перебувають у відрядженнях, поєднують відрядження з відпочинком. Дві третини таких співробітників подорожують з дітьми. У Європі ситуація з відрядженнями є працею, але і там зростає тенденція до сімейного дозвілля. В Україні є підприємства і організації, які фактично не надають відпусток (або співробітники їх фактично не беруть). Ділова мандрівка з членами сім'ї може бути шансом для спілкування з нею (адже відомо, що під час для відрядження залишається вільний час дозвілля і його можна витратити для спілкування із сім'єю, а не з кимось...).

Сучасні західні компанії заохочують сімейні ділові мандрівки, оскільки це сприяє зростанню лояльності працівників до компанії та продуктивності праці. Таке явище там називають incentive (заохочення).

Ділова мандрівка за кордон - це і покращення мотивації працівників і ознайомлення їх з відповідними професійними досягненнями. Колективні мандрівки сприяють створенню працездатної команди. Проведення тренингів в іншій країні додає емоційності у заняттях, зміцнює мотивацію до одержання належних результатів.

Ділові сімейні мандрівки - це ще й неабияке заохочення. Побувати у справах та ще й відпочити з сім'єю, - це, мабуть, на кшталт того, - "Карай мене так, Господи, до самої смерті".

18.1. Відрядження
18.2. Подорож літаком
18.2.1. Харчування
18.2.2. Пошук загубленого багажу
18.2.3. Одежа для польоту
18.3. Розрахунки під час зарубіжних мандрівок
18.4. Чайові
18.5. Зберігання цінностей у банку
18.6. Кишенькові злодюги та шахраї
18.7. Кардери
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru