Закон України "Про судоустрій і статус суддів" - Теліпко В.Е. - Стаття 81. Статус і структура Національної школи суддів України

Глава 1. Національна школа суддів України

Стаття 81. Статус і структура Національної школи суддів України

1. Національна школа суддів України в державною установою зі спеціальним статусом, що забезпечує підготовку висококваліфікованих кадрів для судової системи та здійснює науково-дослідну діяльність. На Національну школу суддів України не поширюється законодавство про вищу освіту.

2. Національна школа суддів України утворюється при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України і здійснює свою діяльність відповідно до цього Закону та статуту, що затверджується Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

3. Національну школу суддів України очолює ректор, який призначається на посаду Вищою кваліфікаційною комісією суддів України. Проректори Національної школи суддів України призначаються на посади Вищою кваліфікаційною комісією суддів України за поданням ректора Національної школи суддів України.

4. Працівники Національної школи суддів України за умовами оплати праці прирівнюються до державних службовців.

5. Національна школа суддів України є юридичною особою, має печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням, самостійний баланс і рахунки в органах Державного казначейства України та може мати регіональні відділення.

З метою вирішення питань забезпечення судів кваліфікованими кадрами суддів та працівників апарату судів, а також здійснення науково-дослідної діяльності в галузі судової системи при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України утворюється Національна школа суддів України.

Вона функціонуватиме на базі Академії суддів України, утвореної відповідно до Закону України "Про судоустрій" від 7 лютого 2002 року (який втратив чинність) Указом Президента України від 11 жовтня 2002 року № 918/2002. Та, в свою чергу, була утворена і діяла при Державній судовій адміністрації України на базі ліквідованої тим же Указом Української академії суддів при Міністерстві юстиції України.

Необхідно відзначити, що Національна школа суддів України, створення якої передбачено коментованою статтею, не є вищим навчальним закладом відповідно до законодавства України про вищу освіту. Вона є спеціальною державною установою, яка забезпечує підготовку суддів, підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації працівників апарату судів, здійснює свою діяльність відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та статуту, який затверджується Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

Керівником Національної школи суддів України є ректор Національної школи суддів. Вища кваліфікаційна комісія суддів призначає ректора та за його поданням проректорів Національної школи суддів.

Працівники Національної школи суддів України за умовами оплати праці прирівнюються до державних службовців. Фінансування школи суддів здійснюється за рахунок коштів Державного бюджету. Головним розпорядником бюджетних коштів в аспектів фінансування і матеріально-технічного забезпечення діяльності Національної школи суддів виступає Державна судова адміністрація України.

Національна школа суддів України є юридичною особою, має печатку із зображенням Державного Герба України і своїм найменуванням, самостійний баланс і рахунки в органах Державного казначейства України та може мати регіональні відділення,

Академія суддів України, на базі якої створюється Національна школа суддів, має такі регіональні відділення. Відповідно до Наказу Державної судової адміністрації України від 27 липня 2004 року № 133/04 утворені:

Дніпропетровське регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Дніпропетровську, Запорізьку та Кіровоградську області;

Донецьке регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Донецьку та Луганську області;

Львівське регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Волинську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську та Чернівецьку області;

Одеське регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Миколаївську, Одеську та Херсонську області;

Севастопольське регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Автономну Республіку Крим та місто Севастополь;

Харківське регіональне відділення Академії суддів України з поширенням його діяльності на Полтавську, Сумську, Харківську та Черкаську області.

Навчання суддів та працівників апарату судів загальної юрисдикції Вінницької, Житомирської, Київської, Хмельницької та Чернігівської областей, а також міста Києва проводиться в Академії суддів України у місті Києві.

Стаття 82. Завдання Національної школи суддів України
Розділ VI. Дисциплінарна відповідальність судді
Глава 1. Підстави та порядок застосування до суддів дисциплінарної відповідальності
Стаття 83. Підстави дисциплінарної відповідальності судді
Стаття 84. Дисциплінарне провадження щодо судді
Стаття 85. Органи, що здійснюють дисциплінарне провадження щодо судді
Стаття 86. Порядок здійснення дисциплінарного провадження щодо судді
Стаття 87. Рішення у дисциплінарній справі стосовно судді
Стаття 88. Дисциплінарне стягнення стосовно судді та порядок його зняття
Стаття 89. Оскарження рішення у дисциплінарній справі стосовно судді
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru