Науково-практичний коментар Кодексу України про адміністративні правопорушення - Пєтков С.В. - Стаття 107. Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин - тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

(Доповнено статтею 106 згідно з Указом Президії Верховної Ради Української PCP від 21.08.87 р. № 4452-ХІ; із змінами, внесеними згідно із законами України від 15.02.95 р. № 64/95-ВР, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР; у редакції Закону України від 19.03.2009 р. № 1165-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері охорони здоров'я населення та обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів (див. Закон України "Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у незаконному посіві або незаконному вирощуванні снотворного маку чи конопель (формальний склад).

Відповідно до статті 7 Закону України "Про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів" діяльність, пов'язана з культивуванням та (або) використанням чи реалізацією рослин, включених до списку № 3 таблиці 1 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, з метою виробництва та (або) виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин здійснюється підприємствами державної та комунальної форми власності тільки за наявності у них ліцензії на здійснення відповідних видів діяльності. Відтак, вирощування снотворного маку чи конопель без такої ліцензії утворює склад правопорушення, передбаченого цією статтею.

3. Суб'єкт адміністративного проступку- загальний (фізична осудна особа, яка досягла 16-річного віку).

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини у формі прямого чи непрямого умислу.

Стаття 107. Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог

Порушення правил щодо карантину тварин, інших ветеринарно-санітарних вимог, передбачених Законом України "Про ветеринарну медицину", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з епізоотіями, - тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, на посадових осіб від дев'яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(Із змінами, внесеними згідно Із законами України від 25.02.94 p. № 4045-ХІІ, від 07.02.97 р. № 55/97-ВР, від 05.04.2001 p. № 2342-ІІІ, від 21.05.2009 p. № 1386-VI)

1. Об'єктом даного адміністративного проступку є суспільні відносини у сфері охорони здоров'я населення, забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, карантину тварин, здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю (нагляду) (див. Закон України "Про ветеринарну медицину").

2. Об'єктивна сторона правопорушення виражається у порушенні правил щодо карантину тварин, інших ветеринарно-санітарних вимог, передбачених Законом України "Про ветеринарну медицину", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з епізоотіями (формальний склад).

3. Суб'єкт адміністративного проступку - як громадяни, так і посадові особи.

4. Суб'єктивна сторона правопорушення визначається ставленням до наслідків і характеризується наявністю вини як у формі умислу, так й у формі необережності.

Стаття 107/1. Порушення законодавства про племінну справу у тваринництві
Стаття 108. Грубе порушення механізаторами правил технічної експлуатації сільськогосподарських машин і техніки безпеки
Глава 10. Адміністративні правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв'язку
Стаття 109. Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на залізничному транспорті
Стаття 110. Порушення правил користування засобами залізничного транспорту
Стаття 111. Порушення правил безпеки польотів
Стаття 112. Порушення правил поведінки на повітряному судні
Стаття 113. Порушення правил міжнародних польотів
Стаття 114. Порушення правил по охороні порядку і безпеки руху на морському транспорті
Стаття 115. Порушення правил користування засобами морського транспорту
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru