Управління конфліктами - Жаворонкова Г.В. - Поняття конфлікту

Поняття конфлікту

Існує безліч визначень і тлумачень конфлікту. Класики теоретичної конфліктології не давали чіткого визначення поняття конфлікту. Лише за їх загальними висловами можна представити деякі підходи до того, що ж таке конфлікт.

Одна група учених-соціологів вважає, що конфлікт повинен включати особливу змінну - розбіжності (протиріччя, суперечності) (Дарендорф). Згідно з думкою інших учених-соціологів, конфлікт існує в тому випаду, коли в наявності усунені розбіжності, або суперечності інтересів (Томас, Аксельрод). Для третіх представників соціологічної конфліктології - конфлікт виникає в тих випадках, коли суперечки припускають протиборчі типи поведінки (Козер, Шмідт, Обершалл). Деякі вчені (Пойлі) відмінність поглядів відносять до ранніх і пізніх стадій конфлікту.

Згідно з біхевіористською (поведінковою) психологічною концепцією, конфлікт розуміється як усвідомлене протиборство індивідів або груп з суперечливими інтересами з метою здійснення власного інтересу за рахунок інтересів інших.

Соціально-психологічна наукова школа має на увазі під конфліктом анормальний, деформований стан відчуття установок і відносин між різними сторонами.

Розглянемо існуючі визначення конфлікту.

1. Мескон, Альберт, Хедоурі. "Конфлікт - відсутність згоди між двома і більше сторонами, які можуть бути конкретними особами або групами. Це ситуація, коли кожна сторона робить все, щоб була прийнята її точка зору або ціль, і заважає іншій стороні робити те ж саме".

2. "Соціологія праці" під редакцією Дряхлова, Кравченко, Щербини. "Конфлікт - будь-які види боротьби між індивідами, мета яких - досягнення (або збереження) засобів виробництва, економічних позицій, влади або інших цінностей, а також підкорення, нейтралізація або усунення дійсного (або уявного) супротивника ".

3. Філіппов, Ліпінський, Князевий. "Конфлікт - суперечності і розбіжності, що виникають між людьми через розбіжність їх інтересів, поглядів, установок, прагнень, а також боротьба і взаємна протидія, протиборство, активне зіткнення осіб".

4. Смольков В. "Конфлікт - це усвідомлена практична діяльність його учасників по подоланню суперечностей позицій і мети ".

5. Схоже визначення дається в "Конфліктології" Л. Скібіцької: "Конфлікт - усвідомлене зіткнення, протиборство людей, груп, взаємнопротилежних, несумісних, виключають один одного потреб, інтересів, мети, відносин, цінностей, істотно значущих для осіб і груп".

Зі всіх цих підходів складно скласти певне (однозначне) визначення конфліктам, тому виявимо в них загальне та спробуємо синтезувати своє визначення.

Отже, розглянемо основний категорійний апарат згідно з теорією П'єра ван ден Берга і Джона Тернера.

Конфлікт - це різні види протидії, протиборства осіб і груп з приводу, що не узгодили істотно значущих для них цілей інтересів, цінностей, установок, а також усвідомлена практична діяльність щодо подолання цих суперечностей.

Разом з поняттям конфлікту використовуються близькі за значенням, але не тотожні за змістом терміни: ворожість, суперництво, конкуренція, криза.

Конкуренція - це особливий тип протиборства, метою якого є отримання вигоди, прибутку або сприятливого доступу до дефіцитних матеріальних і духовних цінностей. У конкуренції чітко позначені і усвідомлені мета, кінцевий результат. Конкуренція може супроводжуватися конфліктом, а може й не супроводжуватись. Особливість конкуренції в застосуванні тільки тих форм боротьби, які визнані як морально-правові в суспільстві або організації.

Суперництво - це боротьба за визнання особистих досягнень суспільством, групою, індивідами. Для нього характерна демонстрація взаємної переваги шляхом досягнення загальнозначущої, престижної мети. Суперництво може вилитися в конфлікт, а може протікати спокійно. Об'єктом суперництва бувають кращі соціальні або професійні позиції, нагороди, оцінка підлеглих, визнання колег або вищого керівництва.

Змагання - більш формалізований і мирний тип суперництва, при якому чітко визначені і записані форми, мета суперництва.

Ворожість - це фіксована психологічна установка готовності до конфліктної поведінки. Ворожість не завжди виливається в конфлікт, так як і не в будь-якому конфлікті домінує ворожість.

Криза - це стан системи, при якому неможливе одночасне задоволення інтересів двох і більше груп, які прагнуть до різної мети. Криза - це результат патологічних змін у вмісті і формах життя населення, і серйозних порушень механізму контролю в політиці, економіці, культурі та вибуху масової незадоволеності.

Кризі часто передують і супроводжують конфлікти, але не кожний конфлікт породжує кризу.

Суперечність - об'єктивний, не завжди усвідомлюваний стан системи, при якому не узгоджені інтереси, цілі, цінності її елементів. Суперечність завжди лежить в основі конфлікту. Але конфлікт, на відміну від суперечності,- це зовнішня форма прояву суперечності і протиборча поведінка з приводу суперечності.

1.7 Сучасна конфліктологія та її парадигми
Конфлікт як джерело розвитку
Конфлікт як сигнал до зміни
Тема 2. Загальне поняття конфліктної ситуації та конфлікту
2.1 Поняття конфлікту
2.2 Модель процесу конфлікту
Функціональне призначення конфлікту
2.3 Організаційний конфлікт
2.4 Типологія конфліктів
2.5 Наслідки конфлікту
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru