Менеджмент туризму - Кіптенко В.К. - Тестові завдання

Тестові завдання

1. Аспектами організаційно-управлінського процесу в туризмі є:

а) технологічний, територіальний, медико-біологічний, виховний;

б) соціально-культурний, адміністративний, екологічний;

в) технологічний, економічний, адміністративний, територіальний;

г) медико-біологічний, соціально-культурний, виховний.

2. За українським законодавством туристичною не вважається подорож, тривалість якої перевищує:

а) 24 години;

б) 6 місяців;

в) 12 місяців.

3. До вільних послуг не належать:

а) "3 S" туристичного продукту;

б) їжа, напої тощо;

в) послуги розміщення в готелі.

4. Первинною одиницею продажу на ринку туристичних послуг є:

а) турпродукт;

б) турпакет;

в) тур;

г) маршрут.

5. До категорії базових туристичних продуктів належать:

а) послуга, подія, захід;

б) предмет, об'єкт, маршрут, місце;

в) подія, захід, послуга, предмет;

г) послуга, предмет.

6. До категорії організаційно-інтегрованих туристичних продуктів не належать:

а) подія, захід;

б) об'єкт, маршрут, місце;

в) послуга, предмет.

7. Продавцями туристичних послуг є:

а) туроператори;

б) виконавці туристичних послуг;

в) турагенти;

г) споживачі туристичного продукту.

8. Покупцями туристичного продукту є:

а) юридичні особи;

б) фізичні особи;

в) юридичні та фізичні особи.

9. Гедонізм с фактором формування попиту в групі:

а) економічних факторів;

б) факторів культурного і суспільно-психологічного характеру;

в) соціально-демографічних факторів;

г) особистісних психологічних факторів.

10. Об'єктом туризму є:

а) туристичний попит;

б) туристичний продукт;

в) туристична пропозиція;

г) туристична послуга.

11. Об'єктом туристичної пропозиції є:

а) туристичний продукт;

б) туристична послуга;

в) туристичний пакет;

г) турист.

12. Туристична супраструктура є складником пропозиції:

а) первинної;

б) потенційної;

в) похідної;

г) виробничої.

13. Виберіть з перерахованого головні особливості туризму як об'єкта управління:

а) відсутність об'єктивних критеріїв для оцінювання діяльності туристичних підприємств;

б) специфіка туристичного продукту, його невід'ємність від джерела формування;

в) конкуренція між державними і приватними туристичними підприємствами;

г) великі масштаби туристичної індустрії і складність взаємозв'язків між її основними елементами;

д) комплексність і сезонність туристичних послуг;

е) неясність і складність вимірювання цілей туристичних організацій;

є) поляризація інтересів різних груп туристів;

ж) зовнішні ефекти туристичного продукту;

з) значний вплив зацікавлених сторін;

і) особливості туристичного попиту;

к) залежність від екологічної ситуації.

14. Чіткими і вимірюваними цілями менеджменту приватних туристичних підприємств є:

а) створення матеріально-технічної бази туризму;

б) збереження природи, культури, традицій і звичаїв;

в) отримання прибутку, накопичення цінностей;

г) формування привабливого туристичного образу країни.

15. Значний вплив на діяльність туристичних підприємств можуть здійснювати:

а) органи державного управління;

б) клієнти;

в) постачальники туристичних послуг;

г) органи місцевої влади і управління;

д) усі відповіді правильні.

16. Специфіка туристичних послуг полягає в їх:

а) невідчутності;

б) мінливості;

в) невіддільності від джерела формування;

г) нездатності до збереження;

д) непервинності;

е) унікальності;

є) усі відповіді правильні.

17. Попит на туристичні послуги неоднорідний унаслідок:

а) високої значимості суспільних факторів (економічної ситуації, екології, соціально-демографічних факторів тощо);

б) фізіологічних потреб населення;

в) невідчутності і незбереженості туристичного продукту;

г) сезонності туристичного споживання;

д) різноманітності споживачів послуг;

е) сильного впливу зацікавленої клієнтури.

18. Виберіть фактори, які визначають попит на туристичні послуги:

а) політичні;

б) економічні;

в) фактори культурного і суспільно-психологічного характеру;

г) організаційно-правові;

д) соціально-демографічні;

е) особистісні поведінкові.

19. Сезонні коливання туристичного попиту залежать від факторів:

а) економічних;

б) соціальних і демографічних;

в) психологічних (традиції, мода);

г) природно-кліматичних;

д) матеріально-технічних (мережі розміщення, харчування, транспорту тощо);

е) усі відповіді правильні.

Ситуаційні завдання і теми для обговорення
ПРАКТИКУМ 2. Еволюція менеджменту туризму
ДОДАТКИ
Додаток 1. Класифікація туристичних маршрутів
Додаток 2. Види маршрутів за конфігурацією траси
Додаток 3. Туристський ваучер
Додаток 4. Міжнародні туристичні організації
Додаток 5. Типи організаційних структур
ПЕРЕДМОВА
Розділ 1. Туристичне підприємство у народногосподарському комплексі
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru