Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - Романтичний туризм

Романтичний туризм - це різновид туризму, метою якого є відвідування місцевостей, пов'язаних з ідеалами та мріями туриста.

Романтика - спосіб життя, який відрізняється оптимізмом, альтруїзмом, позитивними емоціями, високими почуттями, піднесеним ставленням до людини протилежної статі (як правило - чоловіка до жінки) , і сповідуванням інших цінностей, які протиставляються "сірим будням", матеріальним цінностям, в тому числі прагматизму, а також політичній діяльності та іншим "серйозним заняттям". Романтика пов'язана з розглядом ситуацій з погляду ідеальних взаємовідносин.

Романтичний туризм пропонує різноманітні послуги для різних категорій, зокрема молодим закоханим зробити незабутніми перші дні їхнього спільного життя, парам зі стажем - освіжити відносини, іншим - знайти свою половину.

Сьогодні розробляються незліченні варіації турів для романтичних подорожей - одруження та / або вінчання за кордоном, весільні подорожі, поїздки по екзотичних країнах в індивідуальному порядку з метою побути удвох у нестандартній атмосфері, сховатися від міської суєти, зануритися в романтику.

На землі величезна кількість дивовижних і прекрасних місць і пам'яток, від одного лише погляду на які просто захоплює дух. Експерти обрали кращі місця для романтичних туристів:

1. Острів Парадайз на Багамах. Цей острів вважається одним з найбільш романтичних місць на землі. Острів - ідеальний притулок для тих, хто шукає самоти і романтики сучасних Робінзонів, адже за останню тисячу років тут мало що змінилося.

2. Острів Пі'Пі-Дон в Таїланді. Острів знаходиться в південному Таїланді в провінції Крабі, на південь від острова Пхукет. Це воістину захоплюючий дух острів, який вражає своєю дивовижною природою і красою.

3. Озерний край в Англії. Національний парк Лейк-Дистрикт або Озерний край - національний заповідник Англії. Круті гори, низькі зелені долини, загадкові озера стали натхненням для багатьох поетів і художників.

4. Ейфелева вежа, Париж. Звичайно, в списку найбільш романтичних місць на землі неможливо не згадати Ейфелеву вежу - головний символ міста кохання, Парижа. Гарантією тривалої і нев'янучої любові вважається визнання в коханні на вершині чи біля підніжжя знаменитої вежі.

5. Фортеця Альгамбра, Гранада. Це архітектурний ансамбль мавританського періоду, що складається з мечеті, палацу та фортеці в південній Іспанії, розташований на горбистій терасі в східній частині міста Гранада. Представники мавританської культури, побажали на підкорених землях сонячної Гранади створити шматочок раю земного.

6. Фонтан Треві, Рим. Цей найбільший фонтан Риму, що вражає своєю красою і величчю, вважається традиційним місцем зустрічей закоханих.

7. Площа Святого Марка, Венеція. Історичний центр міста - площа Святого Марка - серце Венеції. На цій площі, яку дуже люблять і якою дуже пишаються самі венеціанці, починається знайомство з містом практично будь-якого туриста.

8. Карлів міст, Прага. Карлів міст - справжній символ Праги і одночасно сполучна ланка між Старим Містом і Малою Стороною. З мосту, призначеного нині лише для пішоходів, відкривається прекрасний вид на місто.

Садово-парковий туризм (садовий туризм, парковий туризм, квітковий туризм)

Садово-парковий туризм (садовий туризм, парковий туризм, квітковий туризм) - різновид туризму, пов'язаний з відвідуванням місцевостей садово-паркового мистецтва.

Спеціальні пропозиції, пов'язані з відвідуванням мальовничих садів та парків, а також фестивалів квітів - ще одна туристична новинка, яка повинна залучити гостей і посприяти розвитку внутрішнього туризму.

Сад - територія з посадженими людиною плодовими деревами та чагарниками. Також у саду можуть рости декоративні чагарники, квіти, а також бути присутніми елементи городу. Сади бувають різних типів:

- ботанічний сад;

- зимовий сад;

- фруктовий сад;

- плодовий сад;

- японський сад і його різновид - Сад каменів.

Також садом називають город із посадженими плодово-ягідними культурами.

Найвідоміші сади світу:

1. Версаль, Франція - сад, був побудований для Людовіка XIV.

2. Незвичайний сад Cosmic Speculation, Великобританія

3. Сад Боболі, Італія, простягається від пагорба позаду палацу Пітті, є одним з найбільших і елегантних садів в італійському стилі. Його дизайн був використаний в якості основи для всіх королівських садів у Європі, в тому числі Версаля.

4. Rikugien Garden, Японія - один з найпрекрасніших токійських садів, знаний як "сад 6 поем".

5. Сад Клода Моне, Франція.

6. The Butchart Gardens, США. Сад був закладений в 1904 родиною Бупіарт на місці кар'єру, де її чоловік добував вапняк, щоб облагородити знівечену територію.

7. Kirstenbosch Ботанічний Сад, Кейптаун, ПАР.

8. Yu Gardens, Китай. Сад був побудований в період династії Мін імператором Цзя Цзінь, і відновлений у 1960.

9. Меморіальний сад Лінкольна, США.

10. Exbury Gardens - Нью-Форест, Великобританія.

11. Голландія Keukenhof Gardens, Нідерланди.

12. Mirabel 1 Garden, Австрія.

13. Ryoan-ji Zen Garden, Японія.

Парк - це спеціальна обмежена територія - природна чи штучна, виділена переважно з метою рекреації, відпочинку. В побуті слова "парк" та "сад" далеко не розійшлися. Тому широко використовується словосполучення садово-паркове мистецтво. Типи парків:

- англійський парк;

- ботанічний парк;

- дендропарк;

- водний парк;

- зоологічний парк;

- лісопарк;

- національний парк;

- парк культури і відпочинку;

- парк розваг;

- природний парк;

- французький парк;

- приватний парк;

- етнокультурний парк. Най відоміші парки світу:

1. Центральний Парк (США, Нью-Йорк).

2. Гайд-парк (Великобританія, Лондон).

3. Англійський парк - один з найбільших міських парків у світі (Німеччина, Мюнхен).

4. Бельведер (Австрія, Відень).

5. Сан-Сусі (Німеччина, Потсдам), в. Чапультепек (Мексика, Мехіко).

7. Тюїльрі (Франція, Париж).

8. Літній сад (Росія, Петербург).

9. Парк скульптур Вігаланда (Норвегія, Осло).

10. Софіївка (Україна, Умань).

Садово-парковий туризм (садовий туризм, парковий туризм, квітковий туризм)
Секс-туризм (сексуальний туризм)
Сигарний туризм
Сирний туризм
Спелеологічний туризм (спелеотуризм, спелестеологічний туризм)
Спортивний туризм
Стоматологічний туризм
Тедді-беар туризм (туризм іграшок)
Тематичний туризм (подієвий туризм)
Темний туризм (чорний туризм, туризм суму, танатотурнзм, туризм по в'язницях)
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru