Країнознавство - Мальська М.П. - Головні туристичні райони

Відносна територіальна однорідність курортних ресурсів сприяє формуванню ареальних форм - курортних місцевостей, районів та курортних зон. Всього за 30 км . від р. Санья знаходяться термальні джерела "Нань-тянь" ("Перлова річка"), які останнім часом отримали широке визнання. У 2005 році цей курорт був внесений до списку "Найкращі китайські тер-моджерела". Це оздоровчий комплекс, в якому є 36 невеликих басейнів різної температури і складу, що потопають в зелені тропічного саду. Вода термоджерел багата фтором, радоном, водним кремнієм.

Центр здоров'я "Узбережжя Золотого Каменю" знаходиться у м. Далань на території готелю Золотий камінь. При центрі існує клінічна лабораторія, в якій для кожного пацієнта розробляються індивідуальні лікувальні препарати. У центрі практикують лікування за методами традиційної китайської й сучасної західної медицини. Методи лікування: акупунктура, бальнеотерапія, грязелікування, інгаляції, рефлексотера-пія, традиційна китайська медицина, масаж, фізіотерапія, фітотерапія, електротерапія.

Острів Хайнань - острів здоров'я. Курорт "Сад Довголіття" розташований на острові у трьох кілометрах від міста Санья в бухті Дунхай на березі Південно-Китайського моря. М'який тропічний клімат, 300 сонячних днів у році, середньорічна температура повітря 24С і води 20С - усе це в сукупності дозволяє називати це місце китайськими Гавайями. Тут знаходяться одні з найкращих в Південно-східній Азії поля для гольфу, міжнародний Олімпійський тир, численні туристичні маршрути, рафтінг, рибалка, сафарі-парк, "острів мавп", дайвінг. Крім того, острів розташований неподалік до Гонконгу і Макао, тому має переваги від інших курортів в Південно-східній Азії.

Долина термальних джерел Сін Лунь розташована в 100 км від м. Санья, у глибині острова. Зручний переїзд швидкісною трасою з м.Санья робить цей курорт доступним для туристів, що бажають прийняти різні ванни: від радонових (лікування органів руху, радикуліту, ревматизму, гінекологія) до калієво-натрієвих (захворювання нервової системи, шкірні, органів дихання). Температура води коливається від 45 до 65 градусів. У Сін Лунь є також Сад тропічних рослин. Чудовий природний парк, де можна ознайомитися з різноманітним світом тропічної флори й фауни. В 1996 році Всесвітня Організація з охорони навколишнього середовища відзначила тропічний сад Сін Лунь, як чудовий приклад створення природних парків у захист навколишнього середовища.

Термальні джерела "Сім Фей" (Цісяньлінь) перебувають в 10 км від повіту Баотінбіотін у підніжжі гір. Вода - першоджерело всього. Так вважають місцеві жителі острова Хайнань. Воду із джерел вони називають "живою водою". Ще в давнину були помічені цілющі властивості джерел "Сім фей". Територія займає 120 тисяч м2 і поділена на 5 районів. У кожному районі є свій басейн із термальною водою із джерел. Найбільший із джерел має вигляд озера (1,300 м2). Загальний обсяг мінеральної води досягає 7000 тонн.

У Бадагуань розташований прекрасний санаторій, побудований в 1950 році для лікування геронтологічних захворювань, хронічних хвороб серцево-судинної системи, судин головного мозку, дихальних шляхів і терапевтичних захворювань. Лікування здійснюється китайськими лікарями методами традиційної китайської медицини з використанням траволікування, акупунктури і припікання, точкового масажу, біоенергетичних способів реабілітації, хвойних і сольових ванн.

Китай має в своєму розпорядженні неймовірно величезний потенціал для розвитку зимових видів спорту, а також вкладень інвестицій в сферу зимового туризму. Обширні території з перепадами висот дозволяють будувати лижні траси різних рівнів складності, що незмінно приверне величезну кількість туристів в країну. Ябулі - один з найбільших гірськолижних курортів Китаю, який придбав свою популярність після проведення в ньому змагань трьох азіатських ігор. Розташований він в провінції Хейлунцзян декілька сотень км. на схід від міста Харбіну. Лижний комплекс має одинадцять трас і три підйомники. Курорт пропонує своїм туристам не тільки катання на гірських лижах, але і катання на конях, собаках і ковзанах прямо по льоду гірського озера.

У 1985 р. Китай приєднався до "Конвенції про охорону спадщини світової культури і природи". До теперішнього часу Велика китайська стіна, Імператорський палац і Храм Неба в Пекіні, палац Потала в Ласі, могила Цінь Шіхуана в Сіані (теракотове військо), залишки пекінської людини в Чжоукоудяні є "пам'ятниками світової культурної спадщини", а гори Тайшань і Хуаншань - "пам'ятниками природної і культурної спадщини". Всього у списку Всесвітньої спадщини 22 об'єкти природної і культурної спадщини Китаю.

Державний план розвитку туризму виділив міста Пекін, Шанхай, Гуанчжоу, Сіань, Гуйлінь, Ханчжоу, Нанкин, Сучжоу, а також острів Хайнань і півострів Шаньдун, як головні туристичні міста та райони. Особливий статус для використання в туризмі отримали: Нагір'я Тибету, територія, що примикає до Великого Шовкового шляху, "Три ущелини" на р. Янцзи, Велика Китайська рівнина, степи Внутрішньої Монголії.

Туристична індустрія офіційно внесена до державного плану розвитку народного господарства, що означало визнання її як самостійної, до того ж пріоритетної галузі економіки Китаю. Але не менше значення для становлення туристичної індустрії в країні мала відмова від підходу до туризму, як до виду діяльності, що обслуговує політичні, дипломатичні і тому подібні заходи, та перехід до економічно доцільної і вигіднішої господарській діяльності.

ЧЕХІЯ
Загальні відомості
Державний устрій та форма правління
Населення
Природні умови і ресурси
Господарство
Найбільші міста
Історико-культурні туристичні ресурси
Головні туристичні райони
Гірськолижний спортивно-оздоровчий туризм
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru