Організація готельного господарства - Головко О.М. - Курортні готелі

Це суттєво новий тип готелів, які, як правило, розміщуються в центрах великих міст. Такі готелі надають тільки послуги розміщення. Немає громадських зон, єдиним співробітником в ньому є менеджер на рецепції. Номери невеликих розмірів (від 7,2 до 6,3 м), але в кожному є двохмісне ліжко, санвузол з душем, кондиціонер, телевізор.

Курортні готелі

Характерною ознакою для цих засобів розміщення є наявність спеціальних умов для відпочинку {обладнання) і місцезнаходження в залежності від яких визначається специфіка обслуговування. Курортні готелі можуть розміщуватися на літніх, цілорічних, гірськолижних і зимових курортах. Має місце широкий асортимент їжі і напоїв та різноманітні додаткові послуги.

Основна мета курортних готелів - передбачити всі побажання клієнтів. Головною проблемою є сезонний фактор, який негативно впливає на завантаження матеріальної бази. Крім того, виникають проблеми, пов'язані з наймом і збереженням кваліфікованого персоналу. Багато із них в несезонний період надають перевагу закриттю, інші намагаються вийти на нові ринки, приділяючи увагу обслуговуванню ділових туристів.

Готелі В&В (bed and breakfeast)

Такий тип засобів розміщення поширений в усьому світі. Туристи зупиняються в приватному житловому будинку або невеликому готелі. Послуги згадуються у самій назві: проживання і сніданок. Власники готелів В&В проживають там, слідкують за порядком, займаються приготуванням сніданків (для них це може бути основним видом діяльності). Поширені ці засоби розміщення переважно в сільській місцевості, але зустрічаються і' в містах при наявності там туристичних ресурсів або транспортно-транзитних вузлів. Серед видів готелів В&В можна виділити наступні:

1. Homestay (проживання в сім'ї): багатокімнатна квартира, приватний житловий будинок в місті або сільській місцевості. Управління обов'язково сімейне, обов'язкове проживання з сім'єю, послуги стандартні. Основні клієнти - туристи, термін перебування 5-7 днів.

2. Farmstay (проживання в сільській сім'ї): власний житловий будинок. Володіння та управління обов'язково сімейне. Обов'язкове проживання із сім'єю. Послуги стандартні Основні клієнти - туристи, термін перебування 5-7 днів.

3. Inns (комерційний В&В). Багатокімнатна квартира, власний житловий будинок, в сільській або міській місцевості. Володіння та управління необов'язково власне, можливо через найманих працівників. Послуги стандартні. Проживання сім'ї і гостей необов'язкове. Основні клієнти - туристи, бізнесмени, (відряджені) особи не більше 1 -5 днів.

4. Farm Vacation (відпустка в селі). Власний двір, ферма з фермерським або підсобним господарством. Володіння та управління фермерське, селянське господарство, общини з декількох сімей. Сумісне проживання необов'язкове. Послуги стандартні. Мають місце розважальні заходи та заходи для відпочинку, рибальство, збирання дикорослих рослин. Основні клієнти це туристи, сім'я, 5-7 днів і не більше.

5. Cottage (відпустка в котеджі). Власний житловий будинок, котедж в місті, при місті, селі, курорті. Володіння та управління необов'язково сімейне. Сумісне проживання сім'ї і гостей необов'язкове. Послуги стандартні, гості можуть самостійно турбуватися про харчування. Основні клієнти - це туристи, люди, які відпочивають в санаторіях" 5-7 днів не менше.

6. Aportments (проживання в квартирі). Тип приміщення: багатокімнатна квартира, власний будинок, котедж в місті, передмісті, селі, курорті. Володіння та управління необов'язково сімейне, сумісне проживання сім'ї і гостей необов'язкове. Послуги стандартні, гості можуть самостійно турбуватися про харчування. Основні клієнти - це туристи, люди, які відпочивають в санаторіях, 5*7 днів не менше.

Готелі В&В (bed and breakfeast)
Казино-готелі
Конгрес-центри і конгрес-готелі
Конгрес-готелі
Таймер-готелі і кондомінімум-готелі
Розділ 5. Особливості організації побудови структури підприємств готельного господарства
5.1. Організація структури підприємств готельного господарства
5.2. Основи організації функціонування підприємств готельного господарства
5.2.1. Організація служби управління номерним фондом
Порядок приймання гостя
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru