Країнознавство - Мальська М.П. - Головні туристичні райони

За останні роки значного розвитку набула індустрія курортно-санаторного лікування, туризму та відпочинку. Лікуватися на курортах Фінляндії стало не тільки популярним, а й престижним.

У Фінляндії діє 25 курортних центрів, багато з них - у мальовничих куточках країни, де створено всі умови для лікування і відпочинку. В цих центрах можна отримати всі види оздоровчого масажу, фізіотерапевтичних процедур, косметологічне лікування. До складу фінляндських курортних центрів входять сучасні готельні комплекси з лікувальними установами, що здійснюють лікувальні спеціалізовані й терапевтичні процедури. Серед готелів-курортів, тропічним теплом і послугами яких можна насолоджуватися весь рік, найвідоміші аквапарк "Серена" (м.Еспоо), два однойменні готелі-курорти "Еден" (м.Нокіа, м.Оулу), готелі-курорти "Лапінніємі" (м.Тампере), "Тропікландія" (м.Вааса), парк "Сані-Фані" (м.Калайокі), профілакторій "Іматра" (м.Іматра) та ін.

Неподалік берега Гельсінкі - мальовничі острови. Вздовж 98-кіломе-трової берегової лінії їх не менше 315.

На одному з таких островів - Коркеасаарі - розташувався міський зоопарк Гельсінкі.

На іншому острові - Суоменлінна - одна з наймогутніших морських фортець світу. Вона була побудована в першому десятилітті 18 століття. А з 1991 року внесена у перелік пам'яток світового значення ЮНЕСКО. Діти зможуть дослідити багаточисельні підземні ходи фортеці. "Річкові трамвайчики" та пороми влітку 3 рази на годину ходять до Суоменлінни від Ринкової площі.

На території Фінляндії - 187888 озер. Там можна круглий рік рибалити на окуня, щуку, сигу, озерну форель, райдужну форель, лосося, американську палію, арктичну форель. Тур "Риболовля у Фінляндії" на 4 дня і 3 ночі пропонується туроператорами. Всі великі міста розташовані на півдні країни.

Гельсінкі часто називають "дочкою Балтійського моря" через близькість до затоки і розташування на прекрасному архіпелазі з безлічі островів. Найбільші з них:

Суоменлінна/Свеаборг (8иотеп1іппа/8уеаЬо^) - група островів неподалік від берегів Гельсінкі. Кам'яна фортеця Свеаборг, що розкинулася на сімох островах, була закладена шведами у 1747 р. і призначалася для захисту міста з моря. Добудовували її росіяни після 1809 р. Фортеця є однією із найяскравіших пам'яток Фінляндії, занесена до списку світових культурних цінностей ЮНЕСКО.

На острові Коркесаарі (Когкеа8аагі/Н^1іо1теп) розташований зоопарк м. Гельсінкі, заснований у 19 столітті. Тут утримуються переважно тварини з арктичних і гірських регіонів. Зоопарк відкритий цілий рік. Улітку на острів можна приїхати катером (є регулярне сполучення) або більш звичайним способом - пройти через міст.

Острів Сеурасаарі (Seurasaari/Folison) - красивий зелений острів на відстані приблизно 5 км від центра міста. Прогулянка по острову вражає завдяки великому паркові і музею під відкритим небом. Експонатами музею є стародавні фінські дерев'яні будівлі, привезені з різних частин країни. На острові Сеурасаарі щороку проводяться народні гуляння з багаттями і народними танцями з нагоди традиційного національного свята Іванова дня (Івана Купали).

Острів Пилаясаарі (Pihlajasaari) - зона відпочинку, розташована у відкритому морі. Піщані пляжі і гладкі скелі острова користуються великою популярністю в жителів столиці.

Відомими гірськолижними курортами Фінляндії є Химос і Вуокатті. Химос - один з найпопулярніших зимових курортів Фінляндії, схили курорту Химос - щонайдовші і високі в Південній Фінляндії. Двічі - в 1995 і 2001 роках - Химос визнавався кращим гірськолижним курортом Фінляндії. Вуокатті - найпопулярніший у Фінляндії курорт для зимового відпочинку. Зручне розташування - в 40 км. від аеропорту Каяні і в 35 км. Від залізничної станції Каяні, компактність, розвинена курортна інфраструктура, широкий вибір місць мешкання, добре підготовлені лижні траси і широкий спектр розваг - все це привертає сюди туристів з різних країн світу. Цей курорт відмінно пристосований саме для сімейного відпочинку, і багато фіннів згадують, що на лижі вони вперше встали саме тут.

Найпівденніший лапландський курорт Рука в регіоні Куусамо називають ще комірами до Арктики. Це один з найбільш відомих в країні центрів зимового спорту. Завдяки великій кількості снігу, лижний сезон в Рука дуже тривалий і триває з жовтня до початку травня. Рука - це ідеальне місце для любителів активного зимового відпочинку, що шукають самоти з первозданною природою.

ІНДІЯ
Загальні відомості
Державний устрій та форма правління
Історичні особливості розвитку
Населення
Природні умови і ресурси
Господарство
Найбільші міста
Історико-культурні туристичні ресурси
Головні туристичні райони
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru