Сучасні різновиди туризму - Кляп М.П. - 6.3. Класифікація туризму за терміном поїздки

Короткостроковий туризм - це такий вид туризму, коли тривалість подорожі не перевищує 3-х діб.

Короткостроковий туризм обирають здебільшого особи до 55 років, і особливо ті, хто хоче зекономити час і в той же час повноцінно або, принаймні, цікаво відпочити. Це можуть бути виїзди зі всією сім'єю, з компанією друзів або колег чи, до прикладу, романтична втеча з коханою людиною. Мета такого туризму різна: пляж взимку, відвідання спа- та велнес-комплексів, відвезти дитину в парк розваг, пройтися "бутіками" чи "блошиними ринками", стати свідком яскравої події, фестивалю або просто влаштувати прогулянку містом, насолоджуючись новими видами і повною бездіяльністю.

Вікенд-туризм (туризм вихідного дня) - це такий вид туризму, коли тривалість подорожі не перевищує 3-х діб і припадає на офіційні державні свята чи календарні вихідні дні (субота, неділя).

Тури вихідного дня використовують ті, хто багато і плідно працює, але не бажає відмовлятися від повноцінного відпочинку. Психологи стверджують, що тури на вихідні допомагають скинути на якийсь час вантаж проблем і просто насолодитися радощами життя. Туризм вихідного дня дає можливість, не жертвуючи роботою, відвідати місцевість, в якій турист з дитинства мріяв побувати.

Тривалий туризм - це такий вид туризму, коли термін подорожі становить більше 3-х діб.

До прикладу, чимало туристів відвідує найтриваліший у світі карнавал, що проходить в Аргентині. Протягом двох місяців сотні тисяч гостей з усього світу приїжджають сюди, щоб побачити приголомшливе шоу, запальні танці, барвисті костюми, відчути атмосферу свята і веселощів.

Різновидом тривалого туризму є даивсафарі - це підвид тривалого туризму для людей, з проживанням на кораблі і підводним пірнанням з аквалангом. У перекладі з арабської "сафара" означає подорож. Це слово перейшло з арабської в мову суахілі і там набуло значення - полювання, потім слово перейняли білі колоністи і стали називати так екзотичне полювання в Африці. У тривалому туризмі, пов'язаному з підводним плаванням дайв-сафарі - це синонім "live aboard", тобто проживання на борту судна і відвідування важко доступних куточків планети для підводного пірнання.

Головними споживачами тривалого туризму є особи старше 55 років, оскільки саме для них це прекрасна можливість випробувати різні способи життя, познайомитися з іншими культурами і дати їм оцінку з висоти власного досвіду. Найбільш популярними напрямками у літніх людей і мандрівників середнього віку є Австралія, Нова Зеландія, Азія і Африка.

Нічний туризм - це такий вид туризму, коли суб'єкт туризму - турист, обирає терміном своєї поїздки ніч та вечір як частину доби.

Нічний туризм дозволяє оцінити іншу унікальну атмосферу, адже міста скидають з себе денну метушню і перетворюються, на освітлені міріадами вогнів будинки, вулиці, храми.

Нічний туризм - це можливість за короткий час дізнатися максимум незабутньої інформації та побувати в найцікавіших місцях під час нічних екскурсій - бари, казино, різноманітні нічні видовища, наприклад, тільки вночі можна побачити вогняні (фаєр-шоу) виступи, танці живота, фрістайлинг барменів та баристів. Цікаво й те, що нічні екскурсії для туристів організовують чимало зоопарків, де в супроводі гіда відвідувачі можуть спостерігати, як засинають слони, як проводять вечірній час бегемоти або гігантські черепахи.

Чимало туристів полюбляють нічні катання в гірськолижних курортах на освітлених зимових лижних трасах, інші в захопленні від нічних купань у басейнах та морі, ще деякі полюбляють нічні відвідування замків та палаців, перехід горами вночі.

6.4. Класифікація туризму за сезонністю та інтенсивністю турпотоку
6.5. Класифікація туризму за принципом оплати та організацією продаж
6.6. Класифікація туризму за ступенем організованості
6.7. Класифікація туризму за соціо-демографічними ознаками
6.8. Класифікація туризму за формою організації подорожі та обслуговування
6.9. Класифікація туризму за засобами пересування
6.10. Класифікація туризму за метою подорожі
Туризм автостопом
Агротуризм
Алкотуризм
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru