Інформаційні системи і технології в банках - Страхарчук А.Я. - 4.3.4. Модуль !Документы+

Це один з основних модулів системи Scrooge, він дає можливість за допомогою платіжних документів переміщувати гроші з одного рахунку на інший. Усі банківські платіжні документи система зберігає у вікні Менеджер документов, в яке можна ввійти двома шляхами: Приложения/1 Доку менты*; Приложения/Документы/Менеджер*.

Як у першому, так і другому випадках появі вікна Менеджер документов передує вікно Условия, яке призначено для визначення фільтрації документів (фільтрацію документів можна визначити датою їх створення, типом операції, сумою тощо).

Вікно Менеджер документов (рис. 4.9) має локальне меню, операційні кнопки і розділене на три частини: верхню, середню і нижню.

Вікно Менеджер документов

Рис. 4.9. Вікно Менеджер документов

Верхня частина вікна призначена для відображення документа у формі одного запису (поле "тип" визначає тип операції: 03-01 - прихід каси; 03-02 - видаток каси; 03-03 - купівля готівкової валюти; 00-04 - нараховані проценти; 07-01 - внутрішні платежі тощо); середня частина - відображає проведення за відміченим у верхній частині документом (на бажання користувача середня частина вікна може бути відсутньою, відсутність визначається зняттям прапорця Показывать проводки вкладки Режимы вікна Умови відображення документів); нижня частина - деталізує відмічений документ (висвітлює його номер, дату створення, суму, ім'я платника і одержувача коштів, призначення платежу).

Для ручного формування платіжного документа користувач повинен активувати верхню частину вікна Менеджер документов. У разі активації кнопки Добавить з'являється вікно Типы операций, яке призначено для визначення типу документа, що підлягає формуванню. Визначившись із типом документа, система на екран виводить шаблон документа, який слід заповнити конкретними даними. Заповнивши всі поля форми, натиском кнопки Годится користувач завершує операцію - сформований документ фіксується у верхній частині Менеджер документов. У разі встановленої опції (•) Предварительный у вікні шаблону документа, сформований документ визначається системою як не завізований (сума такого документа замальована сірим кольором). Якщо на основі документа не зроблені бухгалтерські проведення (документ не завізований), користувач у будь-який час може зробити такі проведення: відмітити документ і активувати кнопку Виза (візування документів на практиці, як правило, здійснює бухгалтер, який має свій пароль і виконує візування документів у певний період часу). У разі встановлення опції (•) Проведен сформований документ визначається системою як завізований (усі реквізити такого документа у верхній частині вікна Менеджер документов замальовані світло-синім кольором. На основі такого документа рознесено суми на відповідні рахунки).

Упровадження системи Scrooge у практику роботи банку вимагає формування початкових залишків на балансових рахунках. Для виконання такої дії треба попередньо відкрити згідно з визначеними форматами всі рахунки, у тому числі і транзитний (3739), а потім із середовища Менеджер документов за допомогою меморіального ордера оформити бухгалтерські проведення. Наприклад, для віднесення початкового залишку на балансовий рахунок № 2600 треба в меморіальний ордер ввести проведення Дебет 3739 Кредит 2600 на відповідну суму залишку.

Наприкінці робочого дня користувач може переглянути статистику документів (кількість і суму опрацьованих документів) - Информация/Статистика; роздрукувати форми документів - Печать/Формы документов; роздрукувати реєстр розрахункових документів - Печать/Реєстр тощо.

4.3.5. Модуль Касса
4.3.6. Модуль Розрахункові правила і нарахування процентів за розрахунково-касове обслуговування клієнтів банку
4.3.7. Модуль Кредиты
4.3.8. Депозитні операції
4.3.9. Модуль Валюта
4.4. СИСТЕМА АВТОМАТИЗАЦІЇ БАНКІВСЬКИХ ОПЕРАЦІЙ БАРС MILLENNIUM
4.4.1. Загальна характеристика системи
4.4.2. Основні функціональні модулі САБО БАРС Millennium
4.4.3. АРМ Адміністратора
4.4.4. АРМ Технолога
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru