Організація готельного господарства - Головко О.М. - 7.3.2. Клінінгова кампанія "Основа" - український досвід в сфері прибирання

Останнім часом бізнес виходить на якісно новий рівень, зростає конкуренція, клієнти стають вибагливішими, вони звертають увагу не лише на ціновий аспект, але і на зовнішній вигляд офісу, торгівельного залу, ресторану, казино, кінотеатру. Гостріше постає питання підтримки чистоти в приміщенні, тому одним з основних елементів підтримки престижу фірми с прибирання приміщень, очистка килимів, миття вікон. Прибиральниць все частіше замінюють професійні компанії по прибиранню приміщень із спеціалізованим набором устаткування і широким спектром послуг, які називають клінінгом. В даний час число фірм, що займається клінінгом (прибирання офісів, магазинів, чищення килимового покриття тощо), збільшується, а користуватися їх послугами стає не лише вигідно, але і престижно.

Компанія "Основа" починала свою роботу з послуг з прибирання квартир і виросла до великої компанії клінінгу з щонайширшим спектром послуг з прибирання приміщень будь-якого формату, хімчистки килимів і меблів, генерального прибирання після будівництва, миттю вікон і фасадів будівель.

Сьогодні "Основа" це надійна і така, що стабільно розвивається компанія, справжній професіонал на ринку послуг з прибирання приміщень як для приватних осіб, так і для різних організацій в містах України.

Компанія працює на ринку послуг досить тривалий період. Колектив складається із співробітників, що пройшли спеціальну підготовку. Всі роботи проводяться за допомогою професійного устаткування і хімічних складів.

Чистота - це запорука здоров'я, затишку і комфорту. Чисте офісне приміщення, а тим більше квартира є невід'ємними ознаками успішної людини. На Заході cleaning (від англ. "чистити") давно став необхідним видом сервісу в мегаполісі. Вітчизняна історія клінінгу (професійне прибирання приміщень) налічує трохи більше десятка років, проте зараз вже можна з упевненістю стверджувати, що в Україні прибирання приміщень є обов'язком професіоналів із спеціалізованих компаній клінінгу.

Все більше людей приходить до висновку, що користування послугами служби клінінгу обходиться дешевше, ніж витрати на утримання власних співробітників, що здійснюють професійне прибирання приміщень, та і витрати на послуги компаній клінінгу не обкладаються податками. Компанія Основа пропонує сервіс високого класу і бере на себе відповідальність за чистоту ваших приміщень. Принциповою позицією компанії є використання новітніх технологій і унікальних хімічних засобів для професійного прибирання приміщень. Проте, головною причиною гордості компанії "Основа" є її висококваліфікований персонал, компетентні співробітники, які проходили стажування і знають, як зробити ваше приміщення по-справжньому чистим. Компанія "Основа" належить до поважаних компаній і за роки свого існування заслужила репутацію постачальника висококласних послуг клінінгу.

Основні принципи діяльності компанії "Основа - клінінг": індивідуальний і дбайливий підхід до клієнтів; високий професіоналізм; гарантована якість. Пріоритетом компанії є якість послуг, що виконуються ними. Всі роботи проходять в суворій відповідності з вимогами міжнародних і вітчизняних сертифікатів якості (стандарт ГОСТ Р 51870-2002. Послуги побутові. Послуги з прибирання будівель і споруд і міжнародних стандартів серії ISO 9000:2000).

Висока якість роботи: новітні і традиційні технології, сучасні методи роботи, професійне устаткування й інструмент, сертифіковані хімічні для чищення і миття засоби, дисципліна і звітність кожного співробітника, постійний контроль з боку керівників і їх персональна відповідальність.

Комплексність і універсальність: компанія, забезпечуючи комплексне і професійне вирішення поставлених завдань, надає широкий спектр послуг у сфері клінінгу: щоденне комплексне і генеральне прибирання приміщень з прилеглою територією, миття вікон, балконів і лоджій в процесі прибирання квартири, миття вітрин і фасадів будівель підприємств й офісів, шліфовка і кристалізація мармурових покриттів та хімчистка м'яких меблів, чищення килимів і килимових покриттів та багато інших послуг клінінгу.

Престиж і репутація: постійно розширюючи спектр послуг і удосконалюючи методи роботи, підтримуючи свій авторитет на високому рівні і укріплюючи свої позиції на ринку послуг клінінгу, тим самим компанія піклується не тільки про свій імідж, але і допомагає розвивати бізнес з клінінгу.

Компанія надає такі послуги:

Прибирання квартир, котеджів. На серйозне прибирання котеджу або великої квартири доведеться витратити багато часу та зусиль. Якщо Ви не можете собі цього дозволити - викликайте професіоналів. У відведений час фахівці компанії, із застосуванням спеціального інвентарю і професійних засобів проведуть генеральне прибирання приміщення, допоможуть справитися з наслідками ремонту, будівельних робіт, прибравши будівельний бруд, залишки фарби, шпаклювання і клею.

Миття вікон, вітрин. При митті вікон і вітрин компанія використовує професійну хімію, устаткування, виконує всі види робіт, пов'язані з чищенням і миттям вікон, скляних поверхонь, стін будівлі, очищенням і миттям фасадів.

Чистка м'яких меблів, килимів, килимового покриття. Обробка і хімчистка килимів включає видалення плям різного походження органічного (кава, сік, чай, тютюн, косметика), плям на масляній основі (смола, жир, масло) за допомогою спеціальних засобів для виведення плям. Компанія виконує роботи по хімчистці килимів у вашому офісі, або у Вас дома.

Прибирання після ремонту. Прибирання після ремонту включає повний перелік послуг з комплексного прибирання приміщень, із застосуванням спеціального устаткування для очищення всіх поверхонь від слідів цементу, фарби та інших забруднень. При необхідності може бути проведено прибирання приміщення прилеглої території, вивіз сміття після виконання будівельних робіт.

Прибирання зовнішньої території Окрім прибирання внутрішніх приміщень, компанія виконує прибирання зовнішньої території в літній і зимовий періоди.

Генеральне прибирання

Граніт та мармур. Реставрація мармуру та граніту включає шліфовку, поліровку, кристалізацію, нанесення захисного складу. Відновлення, реставрація мармурового і гранітного покриття є досить трудомістким і високотехнологічним процесом, з використанням спеціального устаткування, хімічних засобів, шліфувально-полірувальних матеріалів, в який входять наступні етапи.

Шліфування. Шліфування проводить до видалення дрібних і глибоких подряпин, залишаючи після себе шорстку поверхню, але вже без подряпин.

Полірування. Полірування - це наступний етап після шліфовки, за допомогою якого проводиться видалення шліфувальної шорсткості поверхні. Після полірування поверхня стає гладкою.

Кристалізація. Кристалізація відполірованої поверхні робить поверхню майже дзеркальною, що надає підлоговому покриттю красивого, багатого вигляду і при цьому поверхня залишається неслизькою.

Нанесення захисного складу. Нанесення захисного складу проводиться для того, щоб, надати граніту красивий зовнішній вигляд і для найдовшого збереження результатів робіт.

Миття вікон. Миття вікон включає декілька етапів: миття віконних рам, підготовка і очищення, миття скла.

Миття віконних рам. Перед миттям скла, рами і підвіконня протираються м'якою тканиною, щоб видалити з них пил, а у разі потреби, рами і підвіконня ретельно миються.

Підготовка і очищення. Давно не мите, або сильно забруднене скло, обполіскується чистою водою, а потім очищається жорстким мийним скребком.

Миття і сушіння скла. На скло наноситься миючий розчин за допомогою розпилювача, губки, щітки або мийного скребка. Після чого, скло миється за допомогою цих предметів. Миючий розчин зі скла видаляється за допомогою гумового скребка (зганяння).

Прибирання і відновлення блиску твердого і напівтвердого підлогового покриття. Окрім цього, компанія виконує клінінг глазурованої керамічної плитки, лінолеуму і ПВХ.

Прибирання мармуру і глазурованої керамічної плитки. Прибирання твердого покриття. Видаляється сухий бруд і пил за допомогою сухої швабри або порохотягу. Підлога миється шваброю, натирачем або машиною, використовуючи нейтралізуючий розчин рідкого мила, розчиненого у воді. Збирається нейтралізуючий розчин, що залишився, порохотягом вологого прибирання, або миючим порохотягом з насадкою для миття підлоги. Після висихання, підлогу полірують, щоб закрити пори і тим самим захистити матеріал від руйнування.

Прибирання лінолеуму та ПВХ. Виконання прибирання напівтвердого покриття. Віддаляється бруд і пил за допомогою сухої швабри або порохотяга. Наноситься велика кількість нейтральної речовини (засобу) для чищення. Підлога обробляється машиною для миття підлоги, а області, недоступні для машини, чистяться вручну. Збирається вода, що залишилася, порохотягом вологого прибирання. Потім підлога обробляється спеціальним засобом поліровки, шляхом нанесення на нього ґрунту.

Очищення килимів (килимового покриття) та меблів. Існує три способи чищення килимів: сухе (напіввологе), інтенсивне та вологе. Вибір чищення проводиться з урахуванням ступеня забруднення килимового покриття і з урахуванням того, що, знаходиться під килимом (паркет, цемент, лінолеум і т. ін.).

Сухе очищення килимів. Процес сухого чищення полягає в тому, що відносно суха, заздалегідь підготовлена піна розподіляється всередину килима за допомогою валкових або дискових щіток. Піна розчиняє бруд в килимі і розкладається опісля за досить короткий час. Потім вся речовина видаляється за допомогою машини для миття килимів.

Вологе чищення килимів. Вологе чищення килимів полягає в розподілі миючого розчину за допомогою дискової машини, яка використовуючи сильнумеханічну дію, чистить навіть дуже сильно забруднені килимові покриття. Після розподілу миючого розчину, проводиться його видалення.

Інтенсивне чищення килимів. Інтенсивне чищення застосовується для чищення килимового покриття надсильного забруднення того, що містить жувальну гумку, плями невідомого характеру, плями, що задавнилися, затоптані ділянки (стежини). її технології схожі з вологим чищенням килимів, єдина відмінність полягає в індивідуальному підході до кожного забруднення (наприклад, до плями).

Очищення меблів. Чищення м'яких меблів проводиться в два етапи. Спочатку обробляються особливо забруднені місця спеціальним хімічним засобом, за допомогою якого відбувається розщеплювання бруду. Потім шляхом чищення екстрактора проводиться видалення хімічного засобу, пилу, бруду із структури м'яких меблів.

Постійне прибирання (прибирання за договором)
Прибирання після ремонту
Розділ 8. Організація харчування і напоїв
8.1. Організація служби харчування і напоїв
8.2. Організація функціонування виробничих приміщень ресторанних підприємств
8.3. Організація функціонування приміщень для споживачів
8.4. Організаційна структура закладів ресторанного господарства
8.5. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства при готелі
8.6. Особливості організації обслуговування в номерах готелю
Розділ 9. Культура обслуговування в готельному господарстві
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru