Реклама - Джефкінс Ф. - 34. Навчальні програми

Сполучене Королівство має більше персональних комп'ютерів на душу населення, ніж будь-яка інша європейська країна. У цьому аспекті його можна порівнювати зі США. Час, що його людина витрачає перед монітором, переглядаючи відео на CD-ROMi, поринаючи в Інтернет, підвищуючи свій інтелектуальний рівень або граючись у комп'ютерні ігри, є часом, що його втратило телебачення. Навіть радіостанції, що передають свої програми на хвилях Інтернету, за допомогою комп'ютера можна почути в будь-якому куточку світу. На початку 1999 р. до лондонської станції "Ел-Бі-Сі" зателефонував слухач з Іллінойсу, який сидів у себе дома за комп'ютером. Відбулася довга розмова з ведучим у Лондоні, вартість якої, ймовірно, дорівнювала ціні місцевого телефонного дзвінка в штаті Іллінойс.

Могутній потік нових освітніх та розважальних комп'ютерних програм безперервно заповнює ринок. Як наслідок — більше часу буде витрачатися на домашні комп'ютери. Ясна річ, за рахунок телебачення.

31. Відеотекст

Ця форма альтернативного телебачення існує вже протягом досить довгого часу. Хоча система "Prestel Viewdata", що її в 1979 р. ввела в дію компанія "Брітіш Телеком", не здобула популярності серед "домашніх" глядачів, в оселях британців з'являється все більше і більше телевізорів, за допомогою яких можна користуватися такими системами, як "Ceefax" (Бі-Бі-Сі) або "Teletext" (комерційне телебачення). Ці системи дають можливість викликати на екран і переглядати цілі сторінки тексту, під час цього перегляду регулярна телевізійна програма вимикається. Це дуже зручно: тільки починається рекламна пауза, як глядач переходить до "Ceefax" або "Teletext", щоб дізнатися про останні новини, прогноз погоди, результати спортивних змагань або навіть свій гороскоп. Звук можна не вимикати, щоб знати, коли скінчиться рекламна пауза і знову почнеться програма. Отже, рекламодавець знову в програші.

"Teletext" можна використовувати в рекламних цілях, але тільки у формі комп'ютерного тексту, а не рекламних роликів.

32. Реклама на відео

Є рекламодавці, що пропонують відеофільми про свої товари або послуги, і ці касети, ясна річ, можна подивитися тільки за рахунок регулярної телевізійної програми. Це означає, що малий рекламодавець, який ніколи не використовує телебачення як рекламний засіб, насправді захоплює ефірний час на екранах телевізорів, не витративши ні копійки. Значна кількість рекламодавців пропонує рекламні касети в своїх рекламних оголошеннях у пресі. Туристські організації розповсюджують свої касети через туристичні агентства, де потенційні мандрівники можуть взяти їх додому.

33. Відео у сфері зв'язків з громадськістю

Відеодіяльність у сфері зв'язків з громадськістю є дуже різноманітною — від збірників про життя компанії, які її співробітники можуть дивитися вдома, до фільмів, вироблених на замовлення різних добровільних товариств, на кшталт Королівського товариства захисту птахів або Британської асоціації діабетиків. Ці касети можуть поглинати значну кількість часу, призначеного для перегляду телевізійних програм.

34. Навчальні програми

Відеомагнітофон (і телевізор) можна також використовувати для перегляду різноманітних заочних навчальних курсів.

35. Країни, що розвиваються

Використання відео має свою специфіку в країнах, що розвиваються. Дуже винахідливо застосовують відео в Малаві, де взагалі немає ніякого телебачення. Текстильна компанія "Девід Вайтхед енд Сане" (David Whitehead & Sons), розташована в місті Лорнхо, організувала власне виробництво відеофільмів про покази мод, які вона проводить по всій країні, щоб поінформувати селян про великій вибір матеріалів для виготовлення одягу. Компанія має спеціальний демонстраційний автомобіль, один борт якого можна опустити і перетворити на сцену, на якій моделі показують одяг, пошитий з тканин "Вайтхед".

35. Країни, що розвиваються
КІНО
36. Вступ
37. Переваги кінотеатру
38. Недоліки
39. Характерні особливості кіноаудиторії
40. Спеціальні послуги в галузі кінореклами
ЗОВНІШНЯ РЕКЛАМА ТА РЕКЛАМА НА ТРАНСПОРТІ
41. Вступ
42. Різниця між зовнішньою рекламою та рекламою на транспорті
© Westudents.com.ua Всі права захищені.
Бібліотека українських підручників 2010 - 2020
Всі матеріалі представлені лише для ознайомлення і не несуть ніякої комерційної цінностію
Электронна пошта: site7smile@yandex.ru